GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trinaest premijera u novoj sezoni splitskoga HNK

Trinaest premijera u novoj sezoni splitskoga HNK
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2020 / 16:13
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Gala-koncertom opernih arija 5. listopada počinje kazališna sezona 2020./21. Hrvatskog narodnog kazališta Split tijekom koje će biti izvedene dvije operne, osam dramskih i tri baletne premijere, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare u toj kazališnoj kući.

Intendant HNK-a Split Srećko Šestan istaknuo je da će se cijeli repertoar u predstojećoj kazališnoj sezoni splitskog HNK-a izvoditi u skladu s epidemiološkim mjerama.

"Bit ćemo krajnje odgovorni i paziti na sve epidemiološke mjere, kako ne bismo ugrozili publiku, umjetnike, tehniku i naše osoblje", rekao je Šestan.

"Kazalište će vam ove godine ponuditi umjetnost pazeći na vašu i našu sigurnost", poručio je Šestan splitskoj kazališnoj publici.

"Neka nam poznata umjetnost pomogne u mentalnoj borbi protiv straha od nepoznatog", dodao je.

U opernom programu splitskoga HNK-a u novoj će sezoni premijerno biti izvedene dvije opere Giuseppea Verdija. U studenom su na programu "Lombardijci", a u veljači "Krabuljni ples".

Za dramski program u predstojećoj kazališnoj sezoni splitskog HNK-a najavljene su premijere predstava "Francuzica" Ilije Zovka, "Gordana neće doći" Jelene Bosančić, "Povratak" Harolda Pintera, "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, "A mobitel i dalje zvoni" Sarah Ruhl, "U malu je uša Đava" Tisje Kljaković, "Trumanov show" Andrew M. Niccol i "Teške ljubavi" Italo Calvino//Ivan Penavić.

U baletnom dijelu kazališne sezone najavljene su premijere "Correr o FADO" u koreografiji Daniela Cardosa, "Labuđe jezero" Petra Iljiča Čajkovskog i "Esmeralda" Cesarea Pugnia.

Osim premijernih izvedbi, kako je najavljeno, tijekom kazališne sezone 2020./21. na repertoaru je i 18 repriznih opernih, dramskih i baletnih naslova te osam koncertnih programa.

Jubilarni 30. Marulićevi dani koji se zbog pandemije koronavirusa nisu mogli održati u tradicionalnom proljetnom terminu u travnju, održat će se od 19. do 26. listopada, najavljeno je također na današnjoj konferenciji za novinare.

Tagovi: Hrvatsko narodno kazalište Split, Jelena Bosančić, Giuseppe Verdi, Srećko Šestan
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE