GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tuškanac nakon dva mjeseca ponovno radi

Tuškanac nakon dva mjeseca ponovno radi
KINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 22:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izborom naslova iz recentne domaće distribucije zagrebačko kino Tuškanac nakon dvomjesečne stanke od ponedjeljka ponovno kreće s redovnim radom.

Za otvaranje je odabran "Skriveni život" (Terrence Malick), a program se nastavlja filmovima "Mlijeko" (Grímur Hákonarson), "Portret djevojke u plamenu" (Céline Sciamma), "Jadnici" (Ladj Ly), "Zviždači" (Corneliou Porumboiu), "Djelo bez autora" (Florian Henckel von Donnersmarck). Za petak je najavljen "Zagrebački ekvinocij" (Svebor Mihael Jelić), "Zlatna rukavica" (Fatih Akin), a za vikend "Jojo Rabbit" (Taika Waititi), "1917" (Sam Mendes) i "Male žene" (Greta Gerwig).

Uz program u kinu "Tuškanac" nastavlja i online retrospektivu Ingmara Bergmana, svakoga dana prikazujući novi film u 20 sati koji ostaje dostupan za gledanje do idućeg dana u isto vrijeme.

Od ponedjeljka do utorka u 20 sati online prikazuju "Osmijesi ljetne noći" (1955), romantičnu komediju prikazanu u konkurenciji festivala u Cannesu gdje je nagrađena za najuspjeliji poetski humor.

Iz Tuškanca kažu da je tim filmom redatelj prekinuo niz komercijalno neuspješnih projekata koje ni kritika nije dočekala blagonaklono, te u njemu jasno naznačio niz tema i motiva kojima će se tijekom 1950-ih intenzivno baviti.

Velika Bergmanova retrospektiva donosi još filmove "Kriza" (1946), "Ljetna međuigra" (1951), "Iz života marioneta" (1980), "Fanny i Alexander" (1982), "Kroz tamno ogledalo" (1961) i "Pričesnici" (1962).

Zagrebačko Kino Kinoteka nastavilo je s radom prije tjedan dana s recentnim filmovima po principu 'ponešto za svakoga', red humora, romantike, napetosti i angažmana.

Ljubitelji art house filmova mogu otići i u Kino Metropolis zagrebačkog MSU-a, gdje se također uz niz mjera protiv širenja koronavirusa i sSukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovaj tjedan prikazuju četiri premijerna i isto toliko repriznih naslova.

Među ostalim, broj ulaznica u prodaji je smanjen kako bi se držao razmak, osigurani su punktovi za dezinfekciju, a prije, između i nakon projekcija prostor se provjetrava.

Posjetiteljima se preporučuje da na projekciju dolaze s maskama i paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu, a preporuča se i da se karte kupuju online te na blagajni kina uz beskontaktno plaćanje.

Multipleks kina u trgovačkim centrima se još nisu otvorila, čemu je uz uzrok i prekinuta distribucija novih filmova na međunarodnoj razini, te neka od njih organiziraju projekcije u drive-in kinima.

Tagovi: kino Tuškanac, Terrence Malick, Ingmar Bergman, Zagrebački ekvinocij, Svebor Mihael Jelić, Céline Sciamma, Grímur Hákonarson,
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE