GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tvornice radnicima najbolji dokumentarac Filmskog festivala u Trstu

Tvornice radnicima najbolji dokumentarac Filmskog festivala u Trstu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2022 / 11:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Tvornice radnicima autora Srđana Kovačevića proglašen je najboljim dokumentarnim filmom na 33. izdanju Filmskog festivala u Trstu, koji se u hibridnom obliku održava do 30. siječnja.

Dokumentarni film scenarista, redatelja i snimatelja Srđana Kovačevića govori o radnicima koji su 2005. godine okupirani tvornicu ITAS u Ivancu te od tada djeluju kao kolektiv, postajući jedini uspješni primjer radničke okupacije u postsocijalističkoj Europi. Danas, dok ispituju novi model kolektivnog vlasništva, mikro svijet tvornice sukobljava se s jakim snagama globalnog tržišta, što za posljedice ima utjecaj na sve manje i neredovite plaće, uzrokujući tako sve veće nezadovoljstvo među radnicima. Kovačević se tijekom pet godina redovito vraćao kako bi snimio film koji prikazuje evoluciju ovog kolektivnog poduzeća.

Film Tvornice radnicima, koji je svjetsku premijeru imao u konkurenciji prošlogodišnjeg Sheffield DocFesta, nastaje u produkciji kuće Fade In, a producirali su ga Sabina Krešić i Luka Venturin.

Film se lani u Trstu predstavljao u fazi razvoja u sklopu industrijskog programa Last Stop Trieste. Na ovogodišnjem, 33. izdanju, osvojio je nagradu Alpa Adria Cinema u vrijednosti od 2 500 eura.

Tagovi: Tvornice radnicima, Srđan Kovačević, FilmskI festival u Trstu
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE