GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U 93. godini umrla Liz Sheridan koja se proslavila ulogom Seinfeldove majke

U 93. godini umrla Liz Sheridan koja se proslavila ulogom Seinfeldove majke
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 10:18
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Šarmantna glumica Liz Sheridan, najpoznatija po ulozi brižne majke Jerryja Seinfelda umrla je u petak ujutro s navršene 93 godine.

Sheridan je umrla mirno, prirodnom smrću, rekao je njezin predstavnik za Daily News. Prije samo pet dana napunila je 93 godine.

Iako je prije Seinfelda imala bogatu karijeru, tijekom koje je proživjela i kratku romansu s mladim Jamesom Deanom, najprepoznatljivija je po ulozi Helen Seinfeld, Jerryjeve majke koja nije mogla vjerovati da se njezin sin nekome može ne svidjeti.

Prije Seifelda, Sheridan je glumila znatiželjnu susjedu gospođu Ochmonek u seriji Alf. Bila je popularna i na Broadwayu, te je 1977. odigrala ulogu u mjuziklu "Sretan kraj" zajedno s Meryl Streep i Christopherom Lloydom.

Elizabeth Ann Sheridan rodila se u Westchester Countyju u državi New York 10. travnja 1929. I majka i otac, čije je stope slijedila, bili su izvođači.

Njezina je prva ljubav bio ples, a karijeru je započela kao rezervna plesačica u predstavama na Broadwayu. U kasnijem intervjuu, kazala je da joj je najdraža predstava bila Ballroom (Plesna dvorana) iz 1978. koju je režirao i koreografiju osmislio Michael Bennett. Predstava je 1979. osvojila nagradu za najbolju koreografiju.

Sheridan je 2000. otkrila ranije nepoznatu crticu iz vlastitog života: strastveni ljubavni odnos s Jamesom Deanom početkom 50-ih, o kojemu je pisala u knjizi "Dizzy & Jimmy: Moj život s Jamesom Deanom: Ljubavna priča".

"Postali smo prijatelji. Potom smo postali još bliži prijatelji te smo odlučili živjeti zajedno, što tada nije bilo baš uobičajeno", kazala je Sheridan u intervjuu povodom promocije knjige.

Kazala je da je trenutak rastanka nastupio kad je Dean 1952. odlučio poći u Hollywood, a ona izabrala drugi put.

Tagovi: Liz Sheridan, Seinfeld, James Dean
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE