GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U britanskoj industriji evenata ugroženo oko 30.000 radnih mjesta

U britanskoj industriji evenata ugroženo oko 30.000 radnih mjesta
EVENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 08:55
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Približno 30 tisuća radnih mjesta u britanskoj industriji evenata ugroženo je zbog povećane neizvjesnosti oko toga kada će se moći nastaviti održavanje sajmova i izložaba, upozoravaju iz tamošnjeg udruženja.

Iz Udruženja industrije evenata (EIA) su poručili da će kompanijama trebati najmanje osam do 12 tjedana da ponovno pokrenu izložbe, pozivajući vladu da odredi datum za njihovo ponovno otvaranje.

Epidemija koronavirusa i posljedične mjere karantene dovele su do raširenog otkazivanja i odgode evenata za kasnije u ovoj godini, ili za 2021. godinu, a opasnost od mogućeg drugog vala Covida-19 izazvala je diljem svijeta daljnju neizvjesnost u vezi planova o ponovnom pokretanju poslovanja.

Izostanak objave datuma ponovnog otvaranja utječe na sposobnost oporavka gotovo 180 tisuća tvrtki, rekao je Chris Skeith, izvršni direktor Udruženja organizatora evenata.

Najveći svjetski organizator izložaba Informa, čije je sjedište u Londonu, ovoga je mjeseca održao svoj prvi značajniji event u Šangaju, nakon izbijanja koronakrize.

Glasnogovornik Informe rekao je kako u kompaniji vide da su zemlje zaslužne za većinu njegova poslovanja, poput Njemačke, Francuske, Kine, dijelova SAD-a i Australije, otvorene za komercijalna okupljanja.

"Grupa, štoviše, vjeruje da je u interesu sviju da Velika Britanija uhvati korak i također dade zeleno svjetlo za komercijalna okupljanja”, dodao je glasnogovornik.

Prema podacima udruženja EIA, djelatnost organizacije izložaba u Velikoj Britaniji podupire 114.000 radnih mjesta.

Procijenjenih 60 posto lanaca nabave za taj sektor neće se ponovno otvoriti u listopadu, kada završava državni program za subvencioniranje plaća radnika otpuštenih zbog koronakrize, dodaje EIA.

Britansko ministarstvo financija objavilo je da je utrošilo više od 25 milijardi funta (30,72 milijarde dolara) na program za očuvanje radnih mjesta, kojim subvencionira plaće 9,3 milijuna radnika. Ranije ovoga mjeseca obećalo je dodatnih 30 milijardi funta kako bi se spriječila kriza s nezaposlenošću.

Tagovi: Velika Britanija, eventi, Chris Skeith, Informa
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE