GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Kinu Tuškanac listopad je u znaku programa Retrovizor

U Kinu Tuškanac listopad je u znaku programa Retrovizor
KINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kino Tuškanac u sklopu programa Retrovizor tijekom listopada donosi niz antologijskih i klasičnih te katkada nepravedno zanemarenih filmova, a u programu Portreti i devetipol satnu Antiratnu trilogiju Masakija Kobayashija.

Program je uslijedio nakon retrospektive njemačkih filmova Friza Langa, a počinje u srijedu filmovima "Oslobađanje" (John Boorman, 1972) i "Ubojice medenog mjeseca" (Leonard Kastle, 1970).

Predstavit će se i filmovi "Gilda" (Charles Vidor, 1946), "Omča za vješanje" (William A. Wellman, 1942), "Čovjek za sva vremena" (Fred Zinnemann, 1966), "Grozd na suncu" (Daniel Petrie, 1961), "Grad iluzija" (Vincente Minnelli, 1952), "Bijeli sob" (Erik Blomberg, 1952), "Idi i gledaj" (Elem Klimov, 1985), Prepusti je nebu (John M. Stahl, 1943), "Usijanje" (Raoul Walsh, 1949) i "Rukopis nađen u Zaragozi" (Wojciech J. Has, 1965).

U okviru "Portreta" prikazat će Antiratna trilogija japanskog redatelja Masakija Kobayashija pod nazivom "Ljudsko stanje" (1959-61) i "Letristički film" rumunjskog autora Isidore Isoua, odnosno "Traktat o slini i vječnosti" (1951).

Kino Tuškanac polovicom listopada ugošćuje program Berlinale Special u suradnji s partnerima iz Goethe Instituta Hrvatska, sa šest suvremenih njemačkih filmova (Berlin Alexanderplatz, Egzil, Lekcije iz perzijskog, Moja mala sestra, Sat njemačkog, Izgovorena riječ vrijedi).

Nakon toga bit će domaćin 27. Tjedna češkog filma, u suradnji s partnerima iz Veleposlanstva Češke u Zagrebu.

Prikazat će se tri suvremene češke komedije (Žene koje trče, Vlasnici, Starčeki), Obojenu pticu (Vaclav Marhoul, 2019) te Striženo košeno (Jiri Menzel, 1981).

U nastavku mjeseca programom "Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije" obilježit će se Dan audiovizualne baštine.

S Hrvatskom kinotekom priredit će se program "Glazba i hrvatski film II", u kojemu su "Koncert" (Branko Belan, 1954), "Rondo" (Zvonimir Berković, 1966), "Ljubavna pisma s predumišljajem" (Zvonimir Berković, 1985) i "Kamenita vrata" (Ante Babaja, 1992).

Program Distribucija predstavlja filmove "Mater" (Jure Pavlović, 2019) i "Mare" (Andrea Štaka, 2020), a mjesec završava programom Halloween u Tuškancu, s filmovima "Strava u ulici brijestova" (Wes Craven, 1984), "Pretkazanje" (Richard Donner, 1976) i "Nevini" (Jack Clayton, 1961).

Tagovi: kino Tuškanac, Masaki Kobayashi, Zvonimir Berković, Ante Babaja, Vincente Minnelli, John Boorman, Erik Blomberg
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE