GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U prodaji reizdanje Antologije legendarnog jazz glazbenika Boška Petrovića

U prodaji reizdanje Antologije legendarnog jazz glazbenika Boška Petrovića
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2020 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Velika karijera vibrafonista svjetske reputacije, našeg najvećeg promotora jazza, urednika brojnih TV i radijskih postaja, diskografa i pedagoga Boška Petrovića, sažeta je na 4 CD-a bogato opremljenog reizdanja Antologije, u izdanju Croatia Recordsa.

Glazbenik poznat po inicijalima B.P. zadužio je domaću, ali i svjetsku jazz scenu brojnim nastupima, skladbama i izdanjima. U raznim formacijama – Zagreb Jazz Quartet, Zagreb Jazz Quintet, B.P. Nonconvertible All Stars, Boško Petrović & Damir Dičić Big band, B.P. Convention i Boško Petrović Trio, ovaj sjajni glazbenik proputovao je cijeli svijet ne ostavivši ravnodušnim nikoga tko se našao u njegovoj blizini.

Boškovoj veličini svjedoče suradnje s velikanima blues i jazz scene među kojima se ističu Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, John Lewis, Art Farmer, Joe Pass, Stan Getz, Johnny Griffin, Georgie Frame, Michael Legrand i brojni drugi. U prostoru B.P. Cluba koji je otvoren po uzoru na londonski Ronnie Scott’s Jazz Club, domaća je publika mogla uživati u izvedbama uglednih jazzera koji su upravo zbog osebujnog Boška počeli gravitirati kultnom zagrebačkom klubu.

Izvedbe djela koja se nalaze na 4 CD-a B.P. Collectiona dokaz su Boškove skladateljske nadarenosti, svestranosti i visoke estetike, al i iznimnog instrumentalističkog umijeća. Pjesme poput Feel So Fine!, Two Songs, B.P.Club After Dark, Oberkreiner Lullabye ili Round Midnight podsjetit će vas zašto ovaj glazbenik uživa status jednog od najvećih domaćih jazzera.

Tagovi: Boško Petrović, Croatia Records, Louis Armstrong, Dizzy Gillespie, John Lewis, Art Farmer, Zagreb Jazz Quartet, Zagreb Jazz Quintet, B.P. Nonconvertible All Stars
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE