GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Šibeniku od iduće godine uz šansone i filmski festival

U Šibeniku od iduće godine uz šansone i filmski festival
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2023 / 09:04
Autor: SEEbiz
ŠIBENIK - Festival Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku od iduće godine širi svoj program na film te će djelovati i kao filmski festival pod imenom Croatian International Film Festival, a mjesto umjetničkog direktora preuzet će Tommi Mischell, Amerikanka hrvatskog porijekla.

Uz dobro znane stihove velikana Vice Vukova počela je večer starih skladbi.

A natjecateljski dio festivala, drugog dana će okupiti 25 izvođača.

- Ja i Šarac moj umjetnički direktor sretni smo i iznenađeni kako su te pjesme došle do Šibenika. Sretni smo i ponosni jer ovo će biti još jedan festival, pa čak možda i jedan od najboljih šibenskih festivala, rekao je direktor festivala Branko Viljac.

Ali nakon 26 godina, od iduće mijenjat će se vodstvo i koncept festivala.

Uz novu umjetničku direktoricu, glazbeni festival od iduće godine dobiva i onaj filmski. Održat će se na Tvrđavi svetog Nikole.

Dalmatinska šansona tako će zasjati u novom ruhu.

- Dat ću sve od sebe da zadržimo status renomiranog festivala i zaplovimo dalje još jače, kazala je Tommi Mischell prilikom predstavljanja 27. izdanja Večeri šansone 2024. godine na konferenciji za medije, održanoj u petak u Šibeniku.

Da Večeri dalmatinske šansone neće bitno promijeniti svoj koncept potvrdio je i jedan od osnivača i direktor festivala Branko Viljac.

- Sve ostaje kako je sada, ja ostajem na čelu festivala kao direktor, samo nam se pridružuju prijatelji iz Trogira koji jednako tako vole i festival i Šibenik, kazao je Viljac.

Dodao je da će se filmski dio programa održavati na Tvrđavi sv. Nikole na ulazu u Kanal sv. Ante gdje je do prije nekoliko desetljeća Udruga Šibenik koncert organizirala neke od najvećih glazbenih programa.

- Organizirali smo svjetske koncerte poput onog Stefana Milenkovića, Carmine Burane koje su pohodili i Christiane Amanpour. Dakle, šansone ostaju iste, samo se širimo i na filmski program uz pomoć naših američkih prijatelja za koje vjerujemo da će pronaći i inozemne sponzore, dodao je Viljac.

Otkrivajući detalje o promjenama koje se očekuju od ljeta 2024., Mischell je rekla da se mijenja imidž festivala te zahvalila umjetniku Nikici Kačiću Miočiću na statui koja će ujedno biti i logo Šansone.

Program budućeg festivala Croatian International Film Festival predstavila je, među ostalim, filmska producentica i redateljica Ella Mische.

- Dok sam radila u Americi, htjela sam svoja iskustva u filmskoj industriji prenijeti u Hrvatsku, tako da se festival činio kao divan početak, poklon Šibeniku i Hrvatskoj koji će se održati u prvom tjednu kolovoza iduće godine. Htjeli smo napraviti zabavan filmski tjedan kad su svi filmaši već u Europi zbog festivala u Veneciji i u Sarajevu, rekla je Mische zahvalivši na podršci svojim američkim prijateljima.

Tagovi: Šibenik, šansona, filmski festival
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE