GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Varaždinu počeo Špancirfest

U Varaždinu počeo Špancirfest
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2021 / 17:37
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - U Varaždinu je u petak počeo 23. Špancirfest, jedna od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih manifestacija koja će u deset festivalskih dana obilovati koncertima, uličnim performansima, predstavama, plesom i brojnim drugim sadržajima.

Duša festivala su ulični programi, a ovoga puta Varaždin će pohoditi 15 izvođača iz Hrvatske i Europe, među kojima će biti štulaških skupina, hodajućih glazbenih sastava i akrobata.

„Vodili smo računa o poštivanju epidemioloških mjera pa smo angažirali mobilne performere, kako ne bi došlo do većih okupljanja”, rekla je Jelena Toth, direktorica gradske Turističke zajednice.

Koncertni program odvijat će se na četiri glavne pozornice te na ulicama i trgovima povijesne jezgre grada, a prve će festivalske večeri na glavnoj pozornici podno bedema Staroga grada nastupiti Goran Bare i Majke te u dvorištu vile Bedeković Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi.

Festivalska atrakcija posljednjih je godina hedonistička ponuda Špancirfesta. Vinski grad smješten je na dva platoa na Starome gradu i u njemu će svoje proizvode nuditi 15 hrvatskih vinara, a uz Vinski je grad i Street food zona s različitim specijalitetima.

Nezaobilazni dio festivala su i izlagači kojih će ovoga puta biti 80-ak, a njihova će ponuda sadržavati tradicijsko stvaralaštvo, obrtništvo, produkt dizajn, handmade proizvode te hranu i slastice.

Svi se festivalski programi i sadržaji održavaju na otvorenom, a na koncerte na Starom gradu i kod vile Bedeković moći će se ući samo sa covid potvrdama. Za one koji ih nemaju, kod ulaza su organizirani punktovi za testiranje.

Toth je kazala kako bi u normalnim uvjetima na Špancirfestu očekivali i 300.000 posjetitelja.

„S obzirom da ništa više danas nije normalno i da živimo pod epidemiološkim mjerama, ograničenjima, covid potvrdama, očekujemo da će se broj posjetitelja prepoloviti”, kaže Toth.

Tagovi: Špancirfest, goran Bare, Majke, Varaždinski tamburaški orkestar, klapa Cambi
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE