GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu otvorena jedna od prvih izložbi slika koju je kreirala umjetna inteligencija

U Zagrebu otvorena jedna od prvih izložbi slika koju je kreirala umjetna inteligencija
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2023 / 09:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB – U hotelu Zonar Zagreb svečano je otvorena jedinstvena izložba slika pod nazivom „Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation“ koju autorski potpisuje umjetna inteligencija.

VIP otvaranje izazvalo je već sada međunarodnu pozornost i okupilo više od 100 poznatih uzvanika iz Hrvatske, Srbije Bosne i Hercegovine te Slovenije – predstavnike privatnog sektora, državnih agencija, kao i ugledne ličnosti iz svijeta znanosti, umjetnosti, povijesti i medija.

“Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj i regiji, a vrlo moguće i u svijetu. Ono što smo sigurni jest da je ovo jedan zaista tehnološki i inovacijski projekt koji ima za cilj potaknuti znatiželju i interes kod svih ljudi. Želimo opću populaciju približiti ovoj tehnologiji. Sam projekt ima nekoliko dimenzija, a jedna od njih je ta gdje želimo ohrabriti ljude i prikazati im na klasičan način mogućnosti umjetne inteligencije i zato smo izabrali vizualan prikaz, nešto što im je blisko i čime se lako mogu poistovjetiti. Naš cilj je da ljudi sami počnu istraživati i koristiti umjetnu inteligenciju i učiti od nje”, izjavio je Aco Momčilović, organizator izložbe i suosnivač Global AI Ethics Institute.

Hrvoje Prpić, Marko Rakar, Dejan Ljuština, Vedran Antoljak, Nataša Desnica, Romana Dugandžija, Boris Trupčević i Dražen Oreščanin samo su neka od imena koja su imala priliku poslušati zanimljiva stajališta iz različitih perspektiva o nastanku umjetne inteligencije i njenoj budućnosti.

Stručnjak za povijest umjetnosti i emocionalne aspekte umjetničkog izraza dr. sc. Mirko Sardelić približio je okupljenima isprepletenost umjetnosti i emocija kroz povijest, dok je istaknuta stručnjakinja na polju razumijevanja autorskog stvaralaštva AI prof. dr. sc. Ivana Kunda otvorila vrata debate o budućnosti umjetnosti i promjenama koje će se potencijalno dogoditi dolaskom novih tehnologija. Otkrivanjem postavljenih slika započela je i donacijska aukcija u kojoj je u samo nekoliko minuta prikupljeno više tisuća eura, a sav iznos donirat će se zagrebačkim matematičkim gimnazijama.

„AI već je dio naše svakodnevice, kako u svakodnevnom životu, tako i u dinamičnoj hospitality industriji. Dok naša vizija gostoprimstva stremi prema progresivnom iskustvu, podržavajući ovu izložbu pružamo platformu ne samo za razmjenu znanja i iskustava, već i za poticanje dijaloga o ulozi tehnologije u našim životima. Vizualna umjetnost odlična je dimenzija kojom ćemo svim znatiželjnim građanima i gostima našeg Zonar Zagreb hotela približiti dosege i pojasniti potencijale umjetne inteligencije“ rekao je David Flam, direktor marketinga Maistre.
Svi zainteresirani građani imaju priliku pogledati izložbu u hotelu Zonar Zagreb svakog dana od 10:00 do 21:00 sati, sudjelovati u aukcijskoj donaciji te se upisati u knjigu dojmova koja donosi duboko i raznoliko iskustvo čitanja, potičući svakoga da razmišlja o umjetnosti, budućnosti kreativnosti i tehnologiji na potpuno nove načine.

Tagovi: umjetna inteligencija, izložba, ai slike
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE