GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umjesto Interlibera online projekt, popusti do 90 posto

Umjesto Interlibera online projekt, popusti do 90 posto
KNJIGE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 14:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Projekt "Knjiga svima i svuda" nadomjestit će ovogodišnji sajam knjiga Interliber, a otkazane sajamske aktivnosti preselit će se od 10. do 15. studenoga na online platformu te u knjižare diljem Hrvatske, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Knjige će se nuditi po akcijskim cijenama s popustima od 20 do 90 posto, a čitatelji će ih moći kupiti putem posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) u Zagrebu.

Pripremljen je i poseban Premium program kroz koji će birani autori predstavljati svoje aktualne naslove na trećem programu HRT-a i Youtube kanalu ZNK.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek istaknula je da je ove godine njezino Ministarstvo Zajednici nakladnika i knjižara za domaće i inozemne sajmove osiguralo ukupno 650 tisuća kuna. Podsjetila je da su sva sredstva zadržana u Zajednici kako bi se potaknule aktivnosti u Hrvatskoj. Mediteranski sajam knjiga u Splitu uspješno je realiziran, napomenula je i dodala da će Interliber imati svoje online izdanje do nekih boljih vremena.

Svim mjerama pomoći, izravnim potporama i potporama poduzetništvu i kreditima te potporama koje će se odobravati u sljedećim razdobljima želi se pomoći kulturi da nastavi fuunkcionirati u svim svojim segmentima, poručila je ministrica.

Pozvala je sve da iskoriste sajamske popuste i ovo vrijeme u kojemu je, smatra, uobičajeno da izađe jako puno noviteta te da ljudi kupuju i daruju knjige. Time će oplemeniti svoje vrijeme i pomoći nakladničko-knjižarskoj industriji u Hrvatskoj, dodala je ministrica.

Na pitanje je li kultura stavljena na čekanje u ovim okolnostima, odgovorila je da kultura nije stavljena na čekanje jer se najveći broj kulturnih projekata u Hrvatskoj nastavlja održavati. Mi smo od početka ove krize, kada se zbroje sva sredstva, osigurali više od 400 milijuna kuna dodatnih sredstava za financiranje - što kredita, što europskih sredstava, rekla je ministrica i dodala da će tako nastaviti sufinancirati i dofinacirati razliku produkcijskih troškova, s obzirom na okolnosti.

Naglasila je kako će se truditi da sve kulturne institucije budu otvorene poštujući sve mjere te je podsjetila da su u Hrvatskoj otvorena kazališta, knjižare i muzeji. Nastavit ćemo, poručila je, s potporama jer je sad otvoreno nekoliko ad hoc natječaja te poticati kombinaciju događaja uživo i online. Izrazila je uvjerenost da će se na taj način održati vitalnom kulturnu produkciju u svim njezinim dijelovima.

Katarina Milković iz Gradskoga ureda za obrazovanje istaknula je da je grad Zagreb odlučio poduprijeti ovaj projekt, kao zamjenu za Interliber pa je iz gradskoga proračuna za projekt izdvojeno 125 tisuća kuna.

Predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina napomenuo je da platforma "Knjiga svima i svuda" uključuje 126 knjižara diljem Hrvatske sa sajamskim popustima te mrežnu stranicu koja okuplja web shopove nakladnika.mImamo i Premium program jer su urednici napravili selekciju novih naslova koji će se moći vidjeti na programu HRT 3 i na Youtube kanalu te na stranicama ZNK.

Organizator platforme "Knjiga svuda i svima" je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb.

Tagovi: Interliber, Knjiga svima i svuda, Nina Obuljen Koržinek
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE