GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umro je glumac William Hurt, oskarovac i hollywoodski velikan

Umro je glumac William Hurt, oskarovac i hollywoodski velikan
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2022 / 07:49
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - William Hurt, Oscarom nagrađen glumac poznat po ulogama u filmovima kao što su "Poljubac žene pauka" i "Dim", preminuo je u nedjelju u 71. godini, objavio je Deadline.

"S velikom tugom obitelj Hurt oplakuje smrt Williama Hurta, voljenog oca i Oscarom nagrađenog glumca, 13. ožujka 2022., tjedan dana prije njegovog 72. rođendana. Umro je mirno, u krugu obitelji, prirodnom smrću. Obitelj zahtijeva privatnost u ovom trenutku", objavio je glumčev sin Will u izjavi koju je dobio Deadline.

Hurt je izgradio karijeru tumačeći uloge ekscentričnih i neobičnih likova, poput ruskog policajca u "Parku Gorki" (1983.), bogatog i hladnog supruga u "Alice" Woodyja Allena (1990.) i muškarca koji želi konstruirati stroj za slijepe u "Do kraja svijeta" (1991.).

U filmu se prvi put pojavio u ulozi opsjednutog znanstvenika u "Izmijenjenim stanjima" Kena Russella 1980. Nakon uloge u filmu "Tjelesna strast" (1981.), u kojemu je glumio uz Kathleen Turner, postao je seks simbol, a 1985. osvojio je Oscara za najboljeg glumca u "Poljupcu žene pauka" u kojemu je glumio homoseksualnog zatvorenika.

Rođen je u Washingtonu 20. ožujka 1950. i kao dijete je putovao svijetom jer mu je otac bio u diplomatskoj službi.

Studirao je teologiju, ali se poslije upisao u uglednu umjetničku školu Julliard School u New Yorku.

Unatoč sve većoj slavi, William Hurt se nikad nije mirio s hollywoodskim načinom života.

"Dojadilo mi je sve to. Ne osjećam se dobro kad pomislim da moram u odijelu hodati crvenim tepihom, gledati sve te žene s podignutim prsima i svim tim muškarcima odjevenim poput pingvina", rekao je u jednom razgovoru.

No njegov privatni život bio je kao u svih hollywoodskih zvijezda. Bio je u braku s glumicom Mary Beth Supinger i s Heidi Henderson, s kojom je imao dvoje djece. Iz veze s balerinom Sandrom Jennings i s francuskom glumicom Sandrine Bonnaire imao je po jedno dijete.

U svibnju 2018. dijagnosticiran mu je rak prostate u neizlječivom stadiju. Glumčev sin nije otkrio je li umro od te bolesti.

Tagovi: William Hurt, Kathleen Turner, Woody Allen
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE