GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virtualna šetnja dvorcem Versailles u MSU

Virtualna šetnja dvorcem Versailles u MSU
ŠETNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.08.2022 / 21:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu organizira 13. kolovoza virtualnu šetnju dvorcem Versailles, u okviru mobilnog digitalnog muzeja Micro-folie kojega do kraja mjeseca predstavlja u suradnji s Francuskim institutom iz Hrvatske.

Micro-folie virtualna je umjetnička galerija koja uz pomoć velikog ekrana i interaktivnih tableta omogućuje pristup digitaliziranim djelima iz nacionalnih i međunarodnih muzeja i kulturnih institucija.

Svojim sadržajem povezuje vizualne umjetnosti, dizajn, arhitekturu, interaktivne igre, razne zvučne i vizualne sadržaje te prostor virtualne stvarnosti.

Svaki prezentacijsko-edukativni program Micro-folie zamišljen je kao mjesto druženja i razmjene s ciljem stvaranja novog prostora za ljude te olakšavanja pristupa umjetničkim djelima udaljenoj publici.

Iz MSU-a kažu kako su šetnju najljepšim i najvećim francuskim baroknim dvorcem izabrali potaknuti fotografskom izložbom nizozemske umjetnice Vivian Sassen koja se upravo održava u tom zagrebačkom muzeju.

Njezin novi umjetnički rad, "Venera i Merkur" (2020.), naručila je Versailleska palača za izložbu “Vidljivo/Nevidljivo”, pa je Sassen tijekom šest mjeseci imala privatni pristup dvorcu nakon radnog vremena.

Proučavala je arhive i upotrijebila artefakte i arhitekturu palače kako bi stvorila nove fotografije i kolaže. Fotografije fragmenata skulptura kao i fotografije iz privatne korespondencije Marie-Antoinette aludiraju na neispričane priče Versaillesa, napominje se u najavi.

Ulaz je slobodan i održava se na 3. katu izložbenog prostora Muzeja.

Voditeljica prezentacijsko-edukativnog programa Micro-folie za publiku tijekom kolovoza je Petra Šabić, vizualna umjetnica i edukatorica likovne kulture.

Tagovi: dvorac Versailles, Muzej suvremene umjetnosti
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE