GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vojvođanski klub predlaže da most u Novom Sadu dobije ime po Balaševiću

Vojvođanski klub predlaže da most u Novom Sadu dobije ime po Balaševiću
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 20:40
Autor: SEEbiz / Beta
NOVI SAD - Nevladina organizacija Vojvođanski klub predložila je da novi železničko-drumski most u Novom Sadu dobije ime po preminulom pesniku i piscu Đorđu Balaševiću, jer je, kako navode, most simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao i promovisao na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

“U trenutku kada se širom regiona javljaju inicijative za različito odavanje počasti ovom legendarnom kantautoru, Vojvođanski klub je mišljenja da je davanje naziva novom mostu po Đorđu Balaševiću simbolički najprikladniji način da mu se Grad zahvali za sve što je za njega uradio, živeći i čuvajući duh Novog Sada, pronoseći njegovo ime i slavu”, rečeno je agenciji Beta u Vojvođanskom klubu.

Dodali su da je most simbol multikulturalnosti koju je Balašević negovao.

“Most je spona prema jugoslovenskom regionu, koji se ovih dana uz toliko emocija oprašta od Balaševića, od Ljubljane preko Zagreba, Sarajeva, Beograda i Podgorice do Skoplja, most je i tema njegovih pesama”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je najavio da će ovu inicijativu i zvanično podneti Skupštini grada Novog Sada.

Taj most je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine, a obnovljen je uz pomoć Evropske unije i ponovo pušten u saobraćaj 2018. godine. Reč je o mostu preko kojeg ide tranzitni magistralni drumski saobraćaj i međunarodna železnička pruga.

Kada se pređe Dunav iz pravca Petrovaradina, most izbija na naselja Podbara i Salajka. Salajka je stari deo Novog Sada, u kojem je Balašević proveo ceo život.

Tagovi: Vojvođanski klub, Đorđe Balašević, Petrovaradin, Novi Sad
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE