GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vukovar Film Festival ove godine u novom izdanju

Vukovar Film Festival ove godine u novom izdanju
PRIMJERENO TRENUTKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.07.2020 / 10:30
Autor: SEEbiz
VUKOVAR - Grad Vukovar i tvrtka Discovery film, glavni organizatori najznačajnijeg filmskog festivala u Hrvatskoj – Vukovar Film Festivala – ove godine odlučili su svojoj vjernoj publici koja već punih trinaest godina prati najkvalitetniji domaći filmski festival omogućiti uživanje u festivalskom programu putem najnovije internetske platforme.

Logična je to reakcija uslijed pandemije virusa COVID-19 koja je zahvatila ne samo Vukovarsko-srijemsku županiju, već i ostale dijelove Hrvatske. U cilju očuvanja zdravlja, ali i osjećaja odgovornosti za sve posjetitelje festivala te na preporuku Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, organizatori su donijeli odluku o odgađanju filmskog festivala u Vukovaru koji se ove godine po četrnaesti put trebao održati u razdoblju od 26. do 30. kolovoza.

„Zdravlje ljudi je na prvom mjestu pa je naša odluka o odgodi festivala sasvim logična. U ovo nesigurno i izazovno vrijeme za sve nas najvažnije je pokazati socijalnu solidarnost i odgovornost prema stanovnicima Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i svim ostalim vjernim posjetiteljima našeg dugotrajnog festivala kao i svim članovima festivalske ekipe te odgovornim ponašanjem dati primjer kako svi zajedno možemo doprinijeti u borbi protiv ove još uvijek nepoznate bolesti", izjavio je direktor festivala Igor Rakonić.

„U razgovorima sa stožerima nižih razina općina i gradova, Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije zajednički je zaključio da se svi javni skupovi u organizaciji općina i gradova otkažu, kao i sva okupljanja koja u ovome trenutku nisu prijeko potrebna. Time bi se mogućnost zaraze smanjila na najmanju moguću razinu. Slijedom činjenice da su nažalost otkazane ili odgođene i druge kulturne manifestacije u Republici Hrvatskoj, među kojima su i filmski festivali u Puli i Motovunu, Grad Vukovar je u dogovoru s tvrtkom Discovery film odlučio da se ovogodišnje izdanje neće održati u klasičnom obliku", izjavio je pročelnik UO za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

Ipak, dobra vijest za festivalsku publiku, ali i sve filmofile u zemlji jest činjenica što se festival neće u potpunosti otkazati, već će njegov program – u smanjenom obliku – biti prebačen na najnoviju online platformu. Na taj način će svi oni koji možda ne bi mogli fizički doći u Vukovar moći uživati u najnovijim filmskim ostvarenjima nezavisne art produkcije kojih će četrnaesti vukovarski filmski festival biti prepun. O novim datumima održavanja četrnaestog vukovarskog filmskog festivala publika će biti na vrijeme obaviještena.

Tagovi: Vukovar Film Festival, Discovery film, Dražen Kobašević
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE