GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warner će u 2021. filmove istodobno puštati u kina i na internet

Warner će u 2021. filmove istodobno puštati u kina i na internet
STRATEŠKI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.12.2020 / 08:59
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - AT&T Warner Bros studio istog će dana premijerno predstaviti sve svoje filmove za 2021. godinu i u kinima i na servisu za prijenos videozapisa HBO Max, priopćila je kompanija.

Direktori Warner Brosa kažu da ih je na novu strategiju potaknula pandemija koronavirusa, koja je ograničila broj filmova i zatvorila mnoga kina, a na snazi će ostati godinu dana.

"Znamo da je novi sadržaj žila kucavica kina, ali moramo to uravnotežiti sa stvarnošću da će većina kina u SAD-u vjerojatno raditi smanjenim kapacitetom tijekom 2021.", rekla je predsjednica i izvršna direktorica WarnerMedia Studios and Networks grupe Ann Sarnoff.

Korisnicima gledanje kod kuće može koštati manje od puta do kina. HBO Max naplaćuje 15 dolara mjesečno, dok su prosječni troškovi dviju ulaznica za kino u SAD-u dosegnuli 18,32 dolara u 2019., prema Nacionalnom udruženju vlasnika kina. Kinematografi nisu prihvatili plan. Izvršni direktor AMC-a Adam Aron rekao je da Warner Bros žrtvuje dobit u svom filmskom studiju kako bi pojačao HBO Max.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da Warner to ne učini o našem trošku. Agresivno ćemo slijediti ekonomske uvjete koji čuvaju naše poslovanje", rekao je Aron.

Predstavnik Cinemarka rekao je da Warner Bros nije podijelio detalje svog plana i da će odluke o kratkoročnim rezervacijama donositi "od filma do filma". Lance kinematografa razorila je pandemija te su prisiljeni otpuštati radnike i posuđivati sredstva kako bi opstali. Manji lanci lobiraju za pomoć američke vlade.

Cinemark i AMC dogovorili su s tvrtkom Universal Pictures kompanije Comcast prikazivanje filmova koji će biti dostupni za kućno gledanje unutar 17 dana nakon što stignu u kina. Walt Disney prebacio je neke filmove iz kina na svoj servis za prijenos videozapisa Disney +. Očekuje se da će tvrtka otkriti detalje o svojim planovima 11. prosinca.

Nakon Warnerove objave, dionice AMC Entertainmenta, najvećeg svjetskog kino operatora, pale su za gotovo 16 posto, a konkurentskog Cinemarka za oko 22 posto.

Tagovi: Warner, Warner Bros, HBO Max, AMC Entertainment, WarnerMedia Studios and Networks grupa, Ann Sarnof, AT&T Warner Bros
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE