GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21. do 24. srpnja

Zagreb Film Festival na Ljetnoj pozornici Tuškanac od 21. do 24. srpnja
KINO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.07.2021 / 13:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od srijede, 21. srpnja do subote, 24. srpnja Zagreb Film Festival predstavit će četiri naslova iz ovogodišnje distribucije u omiljenom zagrebačkom kinu na otvorenom – Ljetnoj pozornici Tuškanac.

U jedinstvenom noćnom ambijentu u neposrednoj blizini Dubravkina puta publika će moći pogledati poljski film Influencerica Magnusa von Horna, indijski Fotografija Ritesha Batre, njemački Undine Christiana Petzolda te srpski film koji je ujedno i hrvatska manjinska koprodukcija Otac Srdana Golubovića.

Influencerica, zanimljiva posveta ludilu društvenih mreža švedsko-poljskog redatelja Magnusa von Horna, prati tri dana u životu fitness-influencerice Sylwije nudeći nam uzbudljiv pogled iza kulisa te fascinantne industrije. Energična i predana svom poslu, Sylwijina javna persona pršti zaraznom pozitivnošću. No u intimi četiri zida njezina prpošna osobnost postaje hladno povučena i otkriva bolnu prazninu ispod brižno izgrađene blještave fasade. Iako je kao zvijezda društvenih mreža okružena odanim zaposlenicima i stotinama tisuća obožavatelja, Sylwia žudi iskusiti istinsku prisnost. Kada s fanovima podijeli svoje osjećaje usamljenosti, zauzvrat dobit će više nego što je očekivala. Film je izabran u službenu selekciju Cannesa 2020. i hvaljen od kritike, a prikazan je na prestižnim međunarodnim festivalima kao što su oni u Rotterdamu, Göteborgu i Tallinnu te u natjecateljskom programu Zagreb Film Festivala 2020.

Dobitnik Zlatnih kolica za film Pogrešna dostava na ZFF-u 2013., indijski redatelj Ritesh Batra u svom šarmantnom novom filmu Fotografija inspiraciju crpi iz bolivudskih mjuzikla i Shakespeareovih komedija kako bi ponudio malo drukčiju priču o ljubavi u kontradiktornom svijetu urbane Indije. Siromašni ulični fotograf Rafi slika turiste u Mumbaiju kako bi pomogao baki otkupiti njihovu staru obiteljsku kuću. Ali baku more druge brige: Rafi još nema ženu. Kako bi je umirio, nagovori neznankinju s jedne od fotografija da pred bakom glumi njegovu zaručnicu. Dok granica između zamišljenih i pravih emocija postaje sve mutnija, njihova fiktivna veza susreće se sa sasvim stvarnim klasnim i društvenim preprekama. Film je svjetsku premijeru imao na prestižnom Sundance Film Festivalu, a na Berlinaleu je prikazan u sklopu programa Special Gala.

Četvrti cjelovečernji naslov u opusu Srdana Golubovića, jednog od najvažnijih suvremenih srpskih redatelja, te ujedno hrvatska manjinska koprodukcija, Otac donosi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru. Film temeljen na stvarnom događaju svoju je svjetsku premijeru imao u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija, da bi potom bio prikazan na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada, između ostalog nagradom publike Zlatna vrata na Pulskom filmskom festivalu, i to kao prvi film u povijesti tog festivala ocijenjen s prosječnom ocjenom publike 5.0. U naslovnoj ulozi oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, za koju je nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji najboljeg europskog glumca, čime je postao prvi hrvatski glumac nominiran za tu prestižnu nagradu.

Najnovije ostvarenje popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda Undine moderna je bajka inspirirana mračnim mitom o vodenoj vili koja dušu može zaslužiti tek udajom za čovjeka. Film prati Undine, povjesničarku i urbanu mladu ženu zaposlenu u muzeju. Kada je njezin ljubavnik Johannes ostavi, Undine se mora pokoriti drevnom mitu: ako je muškarac kojeg voli izda, ona ga mora ubiti i vratiti se u vodu. Ali prije nego što uspije izvršiti svoj naum, za oko će joj zapeti Christoph. U ovoj suvremenoj reinterpretaciji Male sirene, Undine zbacuje sa sebe ulogu odbačene, bespomoćne žene i ponovno se zaljubljuje. "Neobično lijepo ostvarenje jednog od najboljih njemačkih redatelja" (Boyd van Hoeij, The Hollywood Reporter) na prestižnom je Berlinaleu, osim Srebrnim medvjedom za glavnu žensku ulogu, ovjenčano i nagradom FIPRESCI. Undine je također nominirana u dvije kategorije nagrade Europske filmske akademije (EFA), popularno nazvane "europskim Oscarima" za najbolji europski film i najbolju europsku glumicu.

Tagovi: Zagreb Film Festival, Ritesh Batra, Christian Petzold, Srdan Golubović, Goran Bogdan, Ljetna pozornica Tuškanac
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE