GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka filharmonija večeras ponovo u Tvornici kulture

Zagrebačka filharmonija večeras ponovo u Tvornici kulture
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.05.2021 / 14:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U petak, 7. svibnja 2021. godine s početkom u 19:30 sati, Zagrebačka filharmonija održat će koncert u sklopu Plavog ciklusa u Tvornici kulture, u Šubićevoj ulici 2.

Zagrebačka publika imat će priliku uživati u poznatim skladbama Wolfganga Amadeusa Mozarta, a to su Cosi Fan Tutte, uvertira operi, 5. koncert za violinu i orkestar u A duru i 29. simfonija u A duru. Izvedbom će ravnati maestro Jure Bučević, dirigent, pedagog i violinist koji osim što svira nekoliko instrumenata među kojima su violina, viola, mandolina, klavir i udaraljke uz to se aktivno služi u govoru i pismu s dva strana jezika, engleskim i talijanskim. Kao solistica na violini nastupit će Katarina Kutnar, dobitnica mnogih nagrada i priznanja među kojima se od posljednjih ističu: Nagrada Ferdo Livadić te nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora Berislava Šipuša na Samoborskoj glazbenoj jeseni.

Cosi Fan Tutte, uvertira operi, K. 588, nastala je u posljednjoj suradnji s Lorenzom da Ponteom, opera besprijekornoga skladateljskog umijeća i raskošnih melodija predstavljena je 26. siječnja 1790. godine u bečkome Burgtheateru.

5. koncert za violinu i orkestar u A-duru, KV 219, nastao je 1791. godine za Antona Stadlera, koji je iste godine bio solist na premijeri koncerta u Pragu. Također je i posljednji Mozartov solistički koncert. Iako nije previše mario za violinu, tijekom 1770.-ih Mozart je nastupio kao violinist u više europskih glazbenih centara, uključujući Beč te je vježbao tek toliko koliko je bilo potrebno da zadrži fleksibilnost desne ruke.

29. simfonija u A-duru, KV 201, elegantna i dorađena četverostavačna simfonija, prvorazredni primjer galantnoga stila, vjerno bečkome klasičkom modelu koje pokazuje ambiciju glazbene forme, širinu izražajnih mogućnosti i dorađenost tehničke izvedbe, skladano za vrlo ograničeni izvedbeni aparat gudačkoga korpusa kojemu su pridodani samo par oboa i par rogova, što, međutim, ni po čemu ne umanjuje njegov simfonijski značaj.

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Cosi Fan Tutte
PROČITAJ I OVO
Vortex Strings i Jana Fabijanić u Hrvatskom glazbenom zavodu
KONCERTI
Vortex Strings i Jana Fabijanić u Hrvatskom glazbenom zavodu
ZAGREB - Gudački kvartet Vortex Strings održat će u utorak 15. lipnja u Hrvatskom glazbenom zavodu drugi ovosezonski koncert nazvan Beyond classic s odličnim crossover programom, a posebna gošća je Jana Fabijanić.
Izložba Igre i igračke - svjedoci vremena otvara se u Etnografskom muzeju
IZLOŽBE
Izložba Igre i igračke - svjedoci vremena otvara se u Etnografskom muzeju
ZAGREB - U sklopu izložbenog projekta "Igračke - djetinjstvo zauvijek" u subotu se u Etnografskom muzeju otvara gostujuća izložba Hrvatskog povijesnog muzeja "Igre i igračke - svjedoci vremena".
Event industrija: Izrađena platforma za normalizaciju poslovanja
PLATFORMA
Event industrija: Izrađena platforma za normalizaciju poslovanja
ZAGREB - Iz event industrije izvijestili su u petak kako su s Ministarstvom kulture i Nacionalnim stožerom civilne zaštite formulirali platformu za financijski poticaj za pokretanje i normalizaciju poslovanja pravnih subjekata event industrije te se radi na radnim dozvolama za izvođače.
Elton John Brexit smatra katastrofom za mlade britanske glazbenike
STAVOVI
Elton John Brexit smatra katastrofom za mlade britanske glazbenike
LONDON - Elton John upozorio je na izgubljenu generaciju u britanskoj glazbenoj industriji zbog porasta troškova u organizaciji koncertnih turneja Europom radi izlaska Britanije iz EU-a.
ZagrebDox: Festival otvara film Zemlja je plava poput naranče
FESTIVALI
ZagrebDox: Festival otvara film Zemlja je plava poput naranče
ZAGREB - Filmom "Zemlja je plava poput naranče" ukrajinske redateljice Irine Cilik u nedjelju, 13. lipnja, u zagrebačkom Kinu SC otvara se sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE