GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZagrebDox: Nagradu publike osvojila Ljubav oko svijeta

ZagrebDox: Nagradu publike osvojila Ljubav oko svijeta
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 11:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nagradu publike ovogodišnjeg ZagrebDoxa osvojio je hrvatski dokumentarac "Ljubav oko svijeta" Anđele i Davora Rostuhara koji nakon premijernog predstavljanja na festivalu kreće na turneju po Hrvatskoj.

Bračni par Rostuhar u svom je filmu obuhvatio 33 različite priče o ljubavi, svim njezinim licima, lijepim stranama i izazovima, usponima i padovima, odabrane od njih 120.

Svoje su priče s porukom o univerzalnosti ljubavi prikupili tijekom cjelogodišnjeg putovanja oko svijeta, od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, do najvećih svjetskih metropola,

"Ova jedinstvena ljubavna priča koja podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna i kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi, osvojila je najvišu prosječnu ocjenu publike", izvijestili su sa ZagrebDoxa.

"Ljubav oko svijeta" pobijedila je s visokom prosječnom ocjenom 4, 94, a tik do njega je "Zacijeli me" Danijele Štajnfeld, s ocjenom 4,92.

Među deset najboljih filmova prema ocjeni publike ča je pet hrvatskih, osim "Ljubavi oko svijeta" tu su filmovi "Volim" Anje Koprivšek, "Sad sam ja Irena" Jasmine Beširević, "Žica" Tihe K. Gudac te mađarsko-hrvatski "Priče iz zatvorske ćelije" mađarskog redatelja Ábela Viskija.

Redom su dobili prosječne ocjene od 4,77 do 4,39; "Volim", "Obiteljska rendgenska slika", "Sad sam ja Irena", "Žica", "Kruh svagdašnji", "Priče iz zatvorske ćelije", "Bez sna" i "Moj ujak Tudor".

Nagrađeni filmovi u programu The Best of Fest

Tradicionalno ZagrebDox u nedjelju, nakon što je završio natjecateljski dio festivala, u posebnom programu The Best of Fest prikazuje nagrađene filmove, u Kinu SC, od 12 sati do kasno navečer.

Bit će tu ovogodišnji dobitnici Velikog pečata su "Nizvodno prema Kinshashi" Dieuda Hamadija u međunarodnoj konkurenciji i "Moj ujak Tudor" Olge Lucovnicove u regionalnoj konkurenciji, te dobitnik posebnog priznanja Regionalnog žirija, film "Punta Sacra" Francesce Mazzoleni.

U program je uvršten i dobitnik Malog pečata za najbolji film autora do 35 godina, "Utakmica" Romana Hodela, te film koji je od istog, Mladog žirija, osvojio posebno priznanje - "Buđenje na Marsu" Dee Gjinovci.

Publika će moći vidjeti i filmove "Žica" Tihe K. Gudac, koja je osvojila Međunarodnu nagradu kritike žirija FIPRESCI-ja, "Zemlja je plava poput naranče" Irine Cilik koju je nagradio žiri Movies That Matter za ljudska prava, te "Pustinjski psi" Samuela Morrisa, osvajač Nagrade Teen Dox.

Uoči projekcije filma u nedjelju, u 20 sati u Kinu SC, Nagradu publike uručit će autorima filma "Ljubav oko svijeta" direktor festivala, Nenad Puhovski.

Tagovi: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Ljubav oko svijeta, ZagrebDox, Nenad Puhovski
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE