GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željka Lovrenčić dopisna članica Hispanoameričke književne akademije

Željka Lovrenčić dopisna članica Hispanoameričke književne akademije
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska književnica, prevoditeljica i hispanistica Željka Lovrenčić postala je dopisnom članicom Hispanoameričke književne akademije (Academia Hispanoamericana de Buenas Letras) sa sjedištem u Madridu, objavilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

DHK napominje kako je Hispanoamerička književna akademija sa sjedištem u Madridu prestižna udruga koja djeluje na čitavom hispanskom području i blisko surađuje sa svjetski poznatom zakladom Andrés Bello.

Članovi Akademije su ugledni filolozi, lingvisti, teoretičari književnosti i književnici sa španjolskoga govornog područja. Oni odobravaju financijsku potporu izdanjima knjiga na španjolskom jeziku, sudjeluju na književnim susretima i predavanjima te djeluju u međunarodnim povjerenstvima za dodjelu književnih nagrada.

Sjedište Akademije je u Madridu, a podružnice ima u Argentini i Kolumbiji. Predsjednik joj je Eduardo Pilía iz Argentine, a dopredsjednik čileanski književnih hrvatskih korijena Andrés Morales Milohnic.

Željka Lovrenčić uspješna je književna poveznica između hispanskoga svijeta i Hrvatske. Autorica je 17 knjiga i pjesničkih panorama, urednica 17 izdanja i prevoditeljica 62 knjige. Živjela je u Meksiku i Čileu, a obišla je mnoge zemlje Latinske Amerike, među kojim i Kubu, Kolumbiju, Ekvador, Kostariku, Panamu, Argentinu, Urugvaj, Paragvaj, Boliviju, Peru i Dominikansku Republiku.

Foto: http://txtcarmina.blogspot.com/

Tagovi: Željka Lovrenčić, Hispanoamerička književna akademija, Društvo hrvatskih književnika
PROČITAJ I OVO
Kanye West promijenio ime u Ye
POTEZI
Kanye West promijenio ime u Ye
NEW YORK - Američki reper Kanye West zakonski je promijenio ime u mononim Ye, nakon što je sutkinja u Los Anglesu odobrila njegovu molbu, prenose američki mediji.
Šest knjiga u užem izboru za Nagradu Predrag Matvejević
KNJIŽEVNOST
Šest knjiga u užem izboru za Nagradu Predrag Matvejević
ZAGREB - U uži izbor za Nagradu Predrag Matvejević koja se dodjeljuje za književno djelo, bez obzira na žanr, koje odražava vrijednosti uključivosti, otvorenoga društva, ravnopravnosti i istinske slobode govora, ušlo je šest knjiga, a dobitnik nagrade bit će poznat 25. listopada.
Michael Caine demantira odlazak u mirovinu
DEMANTI
Michael Caine demantira odlazak u mirovinu
LONDON - Legendarni glumac, Sir Michael Caine dao je intervjuu za BBC Radio 5, a neke njegove izjave bile su krivo protumačene te su mnogi zaključili kako se u svojoj 88. godini povlači iz glume. Međutim, glumac je objavom na Twitteru svima jasno dao do znanja: 'Još uvijek ne idem u mirovinu'.
Beatlesi se vraćaju ove jeseni
IKONE
Beatlesi se vraćaju ove jeseni

LONDON - Beatlesi se vraćaju ove jeseni novom knjigom, remiksiranim zadnjim albumom i dugo očekivanim dokumentarnim filmom koji bi trebao baciti novo svjetlo na njihov raspad.

Mreža festivala Jadranske regije na 19. ZFF-u
FESTIVALI
Mreža festivala Jadranske regije na 19. ZFF-u
ZAGREB - Nakon Proljetnog izdanja Festivala u sklopu Mreže festivala Jadranske regije, posebnog regionalnog festivalskog okupljanja pokrenutog na inicijativu Sarajevo Film Festivala, uspješna suradnja nastavlja se i ove jeseni na 19. izdanju Zagreb Film Festivala uz poseban program s izborom najboljeg od trenutačnog europskog filma uz dodatak jednog remasteriziranog jugoslavenskog klasika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE