GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZFF na novoj lokaciji

ZFF na novoj lokaciji
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2023 / 18:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon sretnog djetinjstva u SC-u, 12 sjajnih godina u kinu Europa i tri u kinu Tuškanac, Zagreb Film Festival ove godine ima novu glavnu adresu – CineStar Branimir!

Zbog najavljenog početka sanacije kina Tuškanac glavni program 21. izdanja ZFF-a (6. – 12. studenog) održat ćemo u CineStaru Branimir (Branimir Mingle Mall, Branimirova 29). Otvorenje i zatvaranje Festivala održat će se prema planu u kinu SC, a ostali programi u kinu Kinoteka, MSU i Dokukinu KIC te online na www.kinoeuropa.hr i croatian.film.

Novi filmovi Andrewa Haigha, Christiana Petzolda i Pedra Almodóvara u popularnom programu Velikih 5

Iako je lokacija održavanja glavnog festivalskog programa nova, omiljeni ZFF popratni programi ostaju isti pa će tako i ove godine selekcija VELIKIH 5 zagrebačkoj publici donijeti presjek aktualnih filmova iz pet najvećih europskih kinematografija – francuske, talijanske, njemačke, britanske i španjolske, pružajući pregled aktualnih filmskih trendova na europskoj sceni, i to u suradnji s Mrežom kulturnih instituta Europske unije u Hrvatskoj (EUNIC).

Najnoviji film britanskog redatelja Andrewa Haigha Stranci (All of Us Strangers) kritičari su već proglasili remek-djelom i jednim od najboljih filmova godine (The Wrap), a ta nadrealna drama o scenaristu koji posjećuje rodni grad kako bi pronašao roditelje poginule u prometnoj nesreći reminiscencija je na temu ljubavi i usamljenosti. Istovremeno ljubavna priča, fantazija, horor, ali i obiteljska drama i gej seksi romansa, Stranci su suptilna filmska lamentacija u kojoj su iznimne uloge odigrali poznati britanski glumci Andrew Scott (Fleebag), Paul Mescal (Normalni ljudi, Poslije sunca, Mračna kći), Jamie Bell (Billie Elliot) i Claire Foy (Kruna).

Na velikim platnima ovogodišnjeg ZFF-a gledat ćemo i Crveno nebo (Afire), novi film jednog od najzanimljivijih suvremenih njemačkih redatelja Christina Petzolda koji je dobio Nagradu Velikog žirija na ovogodišnjem Berlinaleu. U drugom dijelu trilogije započete filmom Undine (ZFF 2020) pratimo četvero mladih zarobljenih u baltičkoj idili kada u okolici počnu divljati požari. Potencijalno katastrofična situacija isprva ih zbližava, do trenutka kada u njihovim odnosima prevladaju zavist, požuda i seks.

Program donosi i novi kratki film legendarnog španjolskog redatelja Pedra Almodóvara Čudan način života (Strange Way of Life). Redatelj poznat po zaokupljenosti ženskim likovima i fluidnosti rodnih identiteta okušao se ovoga puta u žanru vesterna, s poznatim holivudskim glumcima u glavnim ulogama, velikom zvijezdom u usponu Pedrom Pascalom (Game of Thrones, The Last of Us) i holivudskim veteranom Ethanom Hawkeom

Tagovi: zAGREB FILM FESTIVAL, CINESTAR BRANIMIRI, CINESTAR
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE