GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arena Zagreb povećala popunjenost, smanjila gubitak

Arena Zagreb povećala popunjenost, smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2024 / 10:59
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Unatoč rekordnoj popunjenosti od 165 dana u prošloj godini i najavama da bi ova mogla biti još bolja, zagrebačka Arena i dalje je u gubicima. U Zagrebačkom holdingu tvrde da je razlog tomu previsoka cijena zakupa koju je odredio vlasnik, tvrtka Ingra, te dvije godine pandemije, kada dvorana nije bila u funkciji.

Arena Zagreb u percepciji javnosti vidi se kroz rasprodane koncerte i gužve. A u stvarnostt je minus na računu. O tome kako se upravlja dvoranom, odgovorni za nju iz Zagrebačkog holdinga ne žele razgovarati. Odgovaraju tek pisanim putem, kažu da će se nastojati povećati prihode zakupima i najmovima.

- Povećanje popunjenosti Arene tijekom 2022. godine u odnosu na 2021. direktno je utjecalo na povećanja ukupnih prihoda od 8,2%, dok su istovremeno rashodi smanjeni za 4,4%. Gubitak iz poslovanja tijekom 2022. godine smanjen je za 34,93%, odgovaraju iz Zagrebačkog holdinga.

Da na dnevni red treba doći tema zagrebačke Arene smatra gradska oporba. Arena je, kažu, financijski uteg Grada, a njezini kapaciteti neiskorišteni.

- Trebaju registrirati u svoje sadržaje da se mogu baviti ugostiteljstvom, produkcijom, prodajom karata, organiziranjem manifestacija, hotelijerstvom i turizmom. Trebaju osmisliti programe i sudjelovati u prodaji karata i organizaciji koncerata i raznoraznih manifestacija, smatra Mario Župan, predsjednik Kluba HDZ-a i HSLS-a.

- Radi se o polivalentnoj dvorani, izuzetno značajnoj i potrebnoj za Grad Zagreb. Mi ih nemamo dovoljno ionako, ni za sportaše ni za sve ostale aktivnosti, tako da bi se ona mogla puno bolje koristiti kad bi se s njom sustavno, strateški upravljalo. Treba omogućiti sportašima da po povoljnijim cijenama koriste Arenu, a s druge strane za komercijalne sadržaje da se naplaćuju skuplje, smatra Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini (SDP).

Kako neslužbeno doznaje HRT, sportaši, odnosno RK Zagreb sve je manje poželjan na parketu Arene. Datumi njihovih utakmica Lige prvaka, čiji termini su dogovoreni još u srpnju, mijenjali su se zbog pet koncerata Aleksandre Prijović.

I dok neki smatraju da sportska publika u Zagrebu nije profitabilna, Futsal Dinamu za velike utakmice Cibona je postala pretijesna, smatraju da su Arenu mogli napuniti.

- Kad smo osvojili prvenstvo Hrvatske, prijavili smo se za domaćinstvo Lige prvaka i onda smo se interesirali za glavnu i elitnu rundu, jedna u listopadu. jedna u studenom. Termini su nažalost bili zauzeti već tada, tako da smo odustali od bilo kakve daljnje mjere, izjavio je Matija Đuvlat, trener, Futsal Dinamo.

Vlasnici Arene, tvrtka Ingra kojima se do 2036. plaća zakup iz gradskog i državnog proračuna, odgovaraju kako nisu u mogućnosti komentirati poslovne i financijske rezultate dvorane.

Tagovi: Arena zagreb, arena, ingra, holding
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE