GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP

Bandić: Povući ćemo sve amandmane na GUP
GUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2020 / 14:33
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u subotu kako su na sjednici šireg Predsjedništva raspravljali o zagrebačkom GUP-u te odlučili da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će povući sve amandmane na GUP.

"Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku. Moja želja nije bila da se ide amandmanima. To je bila želja HDZ-a. Piše sve u oglasu "istina je" kojeg ste danas dobili. Što se mene tiče treba povući sve amandmane i ministar aktualni treba donijeti pravilnik koji je trebala donijeti ministrica aktualna iz 2014., a nije u roku 90 dana i mi ne bismo imali problema. Što se tiče Bandića, povući sve amandmane, usvojiti GUP bez amandmana, ispoštovana je procedura, dobivene su suglasnosti, ići odmah na izmjene i dopune i tražiti od Ministarstva da donese pravilnik. Moj prijedlog je da povučemo sve amandmane", rekao je Bandić

Upitan hoće li HDZ pristati na to, Bandić je kazao: "Nije pitanje hoće li pristati, to je pošteno i korektno. Jedino normalno. Moja ideja nije bila da se ide s amandmanima. Nije trebalo uopće ići s amandmanima, trebalo je usvojiti GUP koji je ispoštivana procedura, a onda ići na Ministarstvo koje je trebalo donijeti pravilnik, a prijašnja ministrica isto nije donijela pravilnik, a trebala ga je donijeti 2014".

Podsjetimo, Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP).

"Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti", istaknuo je Mikulić nakon sjednice. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.

Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasovati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasuje o izmjenama i dopunama.

Ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve što je u skladu s procedurama i zakonom

Na opasku novinarke kako taj produljeni rok ne znači da neće podržati sporne amandmane, kazao je da ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve ono što je u skladu s procedurama i zakonom.

"Mi smo, kao koalicijski partneri jedan od filtra, rekli da neke stvari iz tih i tih razloga ne možemo podržati. Svi oni koji kažu kako nemamo svoj stav varaju se", rekao je.

Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o podnesenim amandmanima.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila 'uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske'.

Upitan o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Mikulić je rekao kako su razgovarali o izborima na osnovnim razinama.

Tagovi: Milan Bandić, Andrija Mikulić, Generalni urbanistički plan, zagrebački GUP
PROČITAJ I OVO
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE