GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Banski dvori idu u konstrukcijsku pa u cjelovitu obnovu

Banski dvori idu u konstrukcijsku pa u cjelovitu obnovu
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Banski dvori biti će obnovljeni u dvije faze, najprije će se palača konstrukcijski obnoviti, potom će se krenuti u cjelovitu obnovu i preuređenje nekih prostorija, pa će tako, primjerice, tavan biti preuređen u urede.

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH izvijestili su da je dovršena dokumentacija o nabavi izrade projektno – tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove Banskih dvora i da je provedeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima.

Dodali su i da su, nakon objave Izvješća o provedenom prethodnom savjetovanju, ispunjene sve formalne pretpostavke za pokretanje postupka te je predmetni natječaj s današnjim danom poslan na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Predmet nabave je, kažu iz Vlade, izrada projektno-tehničke dokumentacije te izvođenje radova konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade prema Tehničkim specifikacijama.

To, među ostalim, podrazumijeva izradu elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite, elaborata popravka i uređenja okoliša i elaborata uređenja interijera, zatim izradu idejnog projekta cjelovite obnove zgrade, izradu glavnog i izvedbenog projekta cjelovite obnove zgrade i ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta, suglasnosti, mišljenja, potvrda i/ili dozvola nadležnih tijela.

Tu je i izvedba radova prema projektu cjelovite obnove, i to: izvedba radova obnove svih instalacija (elektro, vodovodnih, kanalizacijskih...), preuređenje i racionalizacija određenih prostorija primjerice kuhinje i restorana u prizemlju zgrade te nekih od svečanih dvorana, dok će se tavanski prostor urediti u uredski.

Također, zgrada Banskih dvora bit će prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju.

Konzervatorsko-restauratorske radove provest će Hrvatski restauratorski zavod u okviru svoje programske djelatnosti te ovi radovi nisu uključeni u predmetni postupak javne nabave, stoji u priopćenju.

Iz Vlade su izvijestili da je projekt obnove podijeljen u dvije faze: u prvoj fazi, koja će trajati pola godine, izvest će se radovi na konstrukcijskoj obnovi palače i planirano je da taj dio projekta bude sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskog Fonda solidarnosti, a druga faza projekta, koja podrazumijeva cjelovitu obnovu, mora biti dovršena u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Tagovi: Banski dvori
PROČITAJ I OVO
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
KUĆE
Irska pripremila 2,2 mlrd eura za obnovu kuća izgrađenih od nekvalitetnog materijala
DUBLIN - Irska će osigurati 2,2 milijarde eura za popravak i obnovu kuća koje su zbog blage regulative izgrađene od nekvalitetnog građevinskog materijala, objavila je vlada.
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
ZEMLJIŠTE
Obradivo zemljište u Hrvatskoj najjeftinije u EU
LUXEMBOURG - Cijene obradivog poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj bile su u 2020. godini najniže u Europskoj uniji, a čelo ljestvice drži Nizozemska gdje su bile više od 20 puta veće, pokazalo je u utorak izvješće europskog statističkog ureda.
Stranci u deset godina kupili 60.000 stanova, na redu oranice
TRŽIŠTE NEKRETNINA
Stranci u deset godina kupili 60.000 stanova, na redu oranice
ZAGREB - Udio stranaca među kupcima nekretnina 2010. bio je 14 posto, a 2020. svaki je četvrti bio stranac,. Slavonija čeka srpanj 2023. kad istječe zabrana prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima.
Bundesbank zabrinut zbog naglog rasta cijena nekretnina
BRIGE
Bundesbank zabrinut zbog naglog rasta cijena nekretnina
FRANKFURT - Njemačka središnja banka Bundesbank izrazila je u četvrtak zabrinutost zbog naglog rasta cijena nekretnina, kako u vodećim urbanim središtima tako i izvan njih.
Šesnaesti uzastopni mjesec međugodišnjeg rasta građevinskih radova
TRENDOVI
Šesnaesti uzastopni mjesec međugodišnjeg rasta građevinskih radova
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u rujnu bio je 7,9 posto veći nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u odnosu na kolovoz manji za 0,4 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE