GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd na vodi: Do kraja 2021. biće useljeno 1.600 stanova

Beograd na vodi: Do kraja 2021. biće useljeno 1.600 stanova
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 19:12
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Kompleks Beograd na vodi je zaživeo i do kraja ove godine biće useljeno ukupno više od 1.600 stanova, izjavio je predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabbar.

„Nema sumnje da je Srbija trenutno u procesu tranzicije sa ciljem da proširi vidike i otvori bogatstvo mogućnosti za svoje građane i privredu – ponosni smo što smo ključni partner na ovom putovanju“, naveo je Alabbar u autorskom tekstu za list Preduzetnik Privredne komore Srbije.

Glavni deo ove saradnje jeste čuveni Beograd na vodi, kaže Alabbar i dodaje da izgradnja tog kompleksa transformiše obalu reke Save, dopunjujući infrastrukturu i atrakcije grada.

„U srcu ovog kompleksa je spektakularna Kula Beograd, nova najviša zgrada u Srbiji, koja će postati simbol divne prestonice, Beograda. Veličanstvenost Kule predstavlja odličan primer snage saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. Ujedinjeni Arapski Emirati su oduvek bili ambiciozna zemlja, sa brojnim projektima i kulama ovih razmera, a položaj i prestiž Kule odražavaju hrabrost Srbije kao lidera u Evropi“, naveo je Alabar.

Kako projekat napreduje, ohrabruju me očekivanja koja ga prate, dodaje.

„Urbano naselje na obali reke će doneti novi ekonomski puls i optimizam gradu, što će ubrzati i podstaći dalje transformativne projekte. Za šest godina, otkad smo započeli ovo putovanje, interesovanje za kupovinu nekretnina daleko je nadmašilo naša očekivanja, pa će do kraja 2021. godine biti useljeno više od 1.600 stanova“, kaže on.

Alabbar ističe da poslujući na međunarodnim tržištima poput Srbije, jasno mogu videti pozitivnost, nadu i entuzijazam koji okružuju poduhvate kao što je Beograd na vodi.

„Starom delu Beograda udahnut je novi život, a Beograd na vodi postao je novi omiljeni kvart, dok se širi deo prestonice pretvara u destinaciju još privlačniju stanovnicima i turistima. Beograđani će se naći pred bogatstvom novih izbora stilova života, jer grad postaje mesto susreta koje odiše blagostanjem“, rekao je Alabbar.

Kaže da je Beograd na vodi otvorio i nove mogućnosti za trgovinsku saradnju sa ostalim kompanijama iz UAE.

Izrazio je nadu da će uspeh tog projekta stvoriti nove tržišne trendove i inovativna rešenja, koji će podstaći ostale strane investitore, ali i ohrabriti srpske preduzetnike da u budućnosti saraduju sa kompanijama iz UAE.

„Vizija kompanije Eagle Hils je oduvek bila da poboljšamo svakodnevni život ljudi širom sveta tako što ćemo im pružiti vredan, sveobuhvatan izbor životnih stilova. Ista ta vizija nam je donela čast da sa Vladom Srbije i predsednikom Srbije sarađujemo na ovom prestižnom poduhvatu. Imajući to u vidu, radujemo se što vidimo da je ovaj kompleks zaživeo i što će se ključne matrice uspeha usaditi u buduće projekte iz našeg globalnog portfolija“, zaključio je Alabbar.

Fotografija: Predrag Vučković

Tagovi: Beograd na vodi, Eagle Hills, Mohammad Alabbar
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE