GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beograd na vodi: Prihodi u 2021. godini više od 140 miliona evra

Beograd na vodi: Prihodi u 2021. godini više od 140 miliona evra
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 18:01
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Kompanija Beograd na vodi danas je saopštila da će njeni prihodi u 2021. godini iznositi više od 140 miliona evra, a očekivana dobit 25 miliona evra.

Ta kompanija, čiji je većinski vlasnik Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a manjinski Vlada Srnija, gradi stambeno-poslovni kompleks na desnoj obali Save u centru Beograda, a oglasila se povodom informacija da je u 2020. godini imala gubitak od 327 miliona dinara.

Osnovni prihod kompanije Beograd na vodi, kako je saopšteno dolazi od prodaje nekretnina. Nedavno je prodat 3.000. stan, a trenutno je u toku izgradnja devet zgrada sa više od 2.000 stambenih jedinica.

„Prihodi od prodaje nekretnina razlikuju se po godinama i zavise od faza projekata, odnosno od trenutka kada su objekti završeni i predati“, ističe se u kompanijskom saopštenju i navodi da su prihodi u 2020. godini, kada je zavšen objekat sa 110 stanova, bili manji za 170 miliona evra nego u 2018. i 2019. godini kada su zavšena tri objekta sa više 878 stanova.

U 2021. godini kompanija Beograd na vodi završava tri objekta sa više od 600 stanova.

Kako je saopšteno, projekti Kula Beograd i Galerija biće dominantni izvori prihoda od 2022. godine nadalje, a prema zvaničnim finansijskim izveštajima za 2020. godinu ukupna poslovna imovina sve tri kompanije – Beograd na vodi, BW Kula i BW Galerija, iznosi više 700 miliona evra i u 2020. godini uvećana je za skoro 200 miliona evra.

„Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi jasno pokazuju pozitivnu razliku od preko 11 miliona evra od početka projekta. Poslovni plan društva je pre svega razvojni, te se sva slobodna sredstva, odnosno neraspoređena dobit, ulažu u dalji razvoj projekta“, navodi se u saopštenju kompanije Beograd na vodi.

Istaknuto je da je Beograd na vodi najveće gradilište u regionu, na kome trenutno radi više od 2.300 radnika.

„Reč je o projektu koji je potpuno promenio jedan veliki deo grada Beograda, koji je pozicionirao srpsku prestonicu na mapu prestižnih evropskih lokacija i pokrenuo građevinsku industriju, a kroz koji je za samo prvih sedam meseci u ovoj godini izvođačima i projektantima plaćeno preko 100 miliona evra“, navedeno je u saopštenju.

Tagovi: Beograd na vodi, Eagle Hills, BW Kula, BW Galerija
PROČITAJ I OVO
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
TRENING
Pad volumena građevinskih radova na kvartalnoj razini
ANALIZA - Prema privremenim podacima DZS-a, obujam građevinskih radova je u rujnu prema kalendarski prilagođenim indeksima nastavio s trendom godišnjih stopa rasta koje kontinuirano traju od lipnja 2020., pri čemu je rast ubrzao u odnosu na mjesec ranije (3,8% u odnosu na 1,6% u kolovozu).
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
PROJEKTI
Najveći arhitektonsko-građevinski projekti u regiji u 2022.
ANALIZA - Infrastruktura regije glavna je tema već dugi niz godina zbog ubrzanog razvoja, s obzirom na to, ne čudi što smo svjedoci stalnih najava projekata i njihove realizacije.
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
POTEZI
Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
ZAGREB - CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konzultantska tvrtka za komercijalne nekretnine, pokrenula je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim ulaganjima u sektoru turističkih nekretnina.
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
SHOPPING
Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
PULA - Bivši istarski župan i sadašnji županijski vijećnik, a ujedno i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovičić, jučer je potvrdio neslužbene informacije o njegovoj novoj nekretninskoj akviziciji.
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
OČEKIVANJA
Do kraja godine ponuda rješenja za zgradu Dalmacijavina
SPLIT - Zgrada Dalmacijavina trebala bi biti obuhvaćena rješenjima u sklopu projekta Istočne obale, izvijestili su iz splitske gradske uprave, a iz Lučke uprave da je procijenjena vrijednost planiranog davanja dijela obale, na kojem je i zgrada, na koncesiju od 40 godina 1,1 milijardu kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE