GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BIG Shopping Centers investira 40 miliona eura u Crnu Goru

BIG Shopping Centers investira 40 miliona eura u Crnu Goru
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 17:01
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Kompanija BIG Shopping Centers planira rekonstrukciju BIG Fashion tržnog centra u Podgorici, ali i početak radova na objektrima u Nikšiću i Radanovićima. Ulaganjem 40 mil EUR, kompanija će otvoriti više stotina radnih mjesta.

To je najavljeno tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića, ministra prostornog planiranja i urbanizma Janka Odovića i gradonačelnice Podgorice Olivere Injac sa delegacijom kompanije BIG Shopping Centers, predvođenom predsjednikom Eitanom Bar Zevom.

Iz kabineta Vlade saopšteno je da je tokom sastanka prezentovan plan rekonstrukcije BIG Fashion tržnog centra u Podgorici.

- Spajanjem dva postojeća objekta i dogradnjom stvoriće se dodatnih, preko 17.000 kvadratnih metara korisnog prostora, što znači veći broj objekata i radnih mjesta u tržnom centru - navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i o rješavanju problema parkinga, a planirana je izgradnja velike podzemne garaže na više nivoa.

Razgovaralo se i o daljim koracima, koji će dovesti do početka radova.

- Istaknuto je da rekonstrukcija neće, na bilo koji način, ugroziti rad tržnog centra, te da će on biti otvoren cijelim tokom trajanja radova - saopšteno je.

Iz BIG Shopping Centers-a naglasili su da su spremni i za početak radova u Nikšiću i Radanovićima. Kako je najavljeno, ulaganja od 40 mil EUR otvoriće i više stotina radnih mjesta.

Tokom sastanka zaključeno je da je neophodno administrativne procedure riješiti najefikasnije moguće, kako bi radovi mogli da počnu tokom 2024.

Tagovi: BIG Shopping Centers, Podgorica, Nikšić, nekretnine, big fashion, spajić
PROČITAJ I OVO
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
POSLJEDICE
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
BUDVA - Broj ukrajinskih državljana se prepolovio u Budvi, što utiče na tržište nekretnina i turizam, piše Pobjeda.
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
GRAĐEVINA
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih prošle je godine bila 31,3 posto veća nego 2022., dok je u četvrtom tromjesečju lani bila za 32,1 posto u odnosu na zadnje tromjesečje 2022., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
INVESTICIJE
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
ZAGREB – Supernova Grupa najavila je početak izgradnje svog 17. trgovačkog centra u Hrvatskoj, Supernova Jastrebarsko. Novi trgovački centar, točnije retail park, nalazit će se u jugozapadnom dijelu grada Jastrebarskog, na raskrižju ulica Većeslava Holjevca i Nikole Tesle, s lakim pristupom centru grada i autocesti.
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ANALITIČARI
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ZAGREB - Dok god hrvatsko gospodarstvo i realne plaće građana rastu, ne može se očekivati neka znatnija korekcija odnosno pad cijena nekretnina, izjavio je u srijedu direktor Arhivanalitike Velimir Šonje na RE:D konferenciji.
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
POREZI
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
ZAGREB - Ekonomski analitičar Damir Novotny komentirao je rast BDP-a, što to znači za rast ili pad cijena, inflaciju i za društvo u cijelosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE