GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Boka Place: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon

Boka Place: Za kupljen stan, državljanstvo na poklon
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2020 / 09:34
Autor: SEEbiz / Vijesti
TIVAT - Kompanija “Adriatic Marinas” iz Tivta već je iznijela na tržište nekretnine iz kompleksa nazvanog “Boka Place”, novog dijela luksuznog tivatskog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, iako će gradnja početi tek krajem godine.

U reklami se navodi da će strani kupci uz kvadrate stanova i poslovnih prostora, gratis dobiti i crnogorsko državljanstvo.

Projekat “Boka Place” Vlada je nedavno uvrstila na “Listu prioritetnih projekata iz oblasti turizma“, čime investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo.

Riječ je o dodjeli državljanstva “prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore”, a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CBI (Citizenship by Investment). Stoga, Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u “Boka Place” reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan, dobiju i crnogorski pasoš.

“Budite dio ove izvanredne nacije preko CBI programa. Ova šema je otvorena za sve strance koji uspune unapijred definisanu obavezu prema državi i pruža vam jedinstvenu mogućnost da dobijete crnogorski pasoš nakon što investirate - donirate u poseban Vladin fond ili kupite nekretninu. To je nasljeđe i povoljnost za vašu familiju. Crnogorski pasoš omogućava vam slobodno kretanje u 123 države svijeta, uključujćii i šengen-zonu, a uz planirani ulazak Crne Gore u EU do 2015, kao vlasnik pasoša tada ćete ćete imati i niz dodatnih povoljnosti”, piše u brošuri za “Boka Place” koju je služba prodaje Porto Montenegra počela ovih dana da distribuira zainteresovanim klijentima širim svijeta.

Za CBI program na raspolaganju su 144 stambene jedinice u “Boka Place”.

“Ovdje vi kao kupac jedne ili više nekretnina da biste ispunili zahtjev za minimalnom investicijom od samo 450.000 eura, možete dobiti crnogorsko državljanstvo i pasoš koji je rangiran kao 34. u svijetu po globalnoj mobilnosti”, navode iz službe prodaje Porto Montenegra.

Novi kompleks gradiće se u sjevernom i sjeveroistočnom dijelu Porto Montenegra, uz Jadransku magistralu na potezu od novog kružnog toka na Seljanovu, do aktuelnog glavnog ulaza u Porto Montenegro blizu međunarodne škole “Knightsbridge International”.

Centralni dio ovog kompaksa je novi luksuzni kondo-hotel ranga pet zvjezdica, kapaciteta 96 hotelskih smještajnih jedinica, plus 144 stambene rezidencije u ovom dijelu naselja koje mogu biti uključene u hotelski pul. Njime će upravljati “Kerzner International”, vodeća međunarodna kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem rizortima, destinacijama, ultraluksuznim hotelima i inovativnim iskustvima u oblasti zabave i igara na sreću.

“Kerzner” je, između ostalog autor brenda “One&Only” i “Atlantis Resorta” u Dubaiju, a u Tivtu će nastupiti pod brendom “Siro”. Novi hotel, pored ostalog, sadržaće i 20-metarski otvoreni bazen te posebno veliki i veoma sadržajan SPA i wellness centar. Čitav kompaks Boka Place sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto-salon, veliki cinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom dijelu Porto Montenegra.

U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 eura, dok cijene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.

Inače, Porto Montenegro procjenjuje da će izgradnja ovog kompleksa u kome će se otvoriti 96 novih radnih mjesta, koštati skoro 50 miliona eura, a sve bi trebalo da bude završeno na proljeće 2023.

Tagovi: Boka Place, Porto Montenegro, Adriatic Marinas, Tivat, crnogorsko državljanstvo, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
TRENDOVI
U siječnju građevinskih radova 14,3 posto više nego lani
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u siječnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 14,3 posto nego u istom mjesecu prošle godine, te za 1,8 posto veći u odnosu na prosinac, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku.
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE