GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Brojne prednosti opeke kao građevinskog materijala

Brojne prednosti opeke kao građevinskog materijala
MATERIJALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.02.2024 / 11:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U arsenalu građevinskog materijala suvremenog stambenog fonda prednost potrošačkog izbora ostaje najčešće ili iza panela, ili je zgrada podignuta od opeke.

Pokušajmo otkriti kakvu razinu udobnosti i proračunskih troškova svaka kuća može osigurati za izgradnju stambenog prostora kako bi se napravio najbolji izbor u korist jednog od njih. Od održavanja prostorija hladnim ljeti i toplim zimi, do zaštite od vlage: ovaj svestrani materijal kombinira širok raspon prednosti. 

Prednosti opeke

Građevinske tvrtke, naglašavajući ciglu kao građevinski materijal visoke razine udobnosti, bilježe njezina jedinstvena svojstva:

Najviša toplinska i zvučna izolacija među svim građevinskim materijalima i različitim kućnim tehnologijama.
Projekti zgrada od opeke nisu ograničeni na tipične okvire planiranja, otvorene su po svojoj prirodi , tj. Projekt možete naručiti prema želji kupca za izgradnju ciglene zgrade bilo koje arhitekture.
Nema vlage u zgradama od opeke, oštećenja stijenki gljivica, plijesan se ne razvija, jer može lako apsorbirati vlagu i lako je oduzeti.
Sigurnost okoliša zgrada od opeke i sposobnost održavanja povoljne mikroklime dobivaju posebnu popularnost među kupcima: ljeti su hladni i topliji zimi nego u kućama od drugih materijala.
U vezi s visokom razinom zaštite od topline, ekonomska komponenta održavanja kuće također ima koristi:za grijanje se troši manje energije
Opeka posjeduje najviše među ostalima građevinski materijali pokazatelji zaštite od vanjske buke.
Od svih građevnih materijala koji se ne mogu naći s dužim vijekom trajanja od opeke ( do 150 godina ).

Umjesto zaključka, dodajmo i to kako proizvodnja opeke ne zahtijeva veliku količinu zemlje. S dugim vijekom trajanja i velikom mogućnošću recikliranja, te ambicioznim ESG ciljevima koji su postali imperativ proizvođača, cigla je građevinski materijal budućnosti.

Tagovi: opeka, cigla, građevina, nekretnine, održivost, esg
PROČITAJ I OVO
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
POSLJEDICE
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
BUDVA - Broj ukrajinskih državljana se prepolovio u Budvi, što utiče na tržište nekretnina i turizam, piše Pobjeda.
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
GRAĐEVINA
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih prošle je godine bila 31,3 posto veća nego 2022., dok je u četvrtom tromjesečju lani bila za 32,1 posto u odnosu na zadnje tromjesečje 2022., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
INVESTICIJE
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
ZAGREB – Supernova Grupa najavila je početak izgradnje svog 17. trgovačkog centra u Hrvatskoj, Supernova Jastrebarsko. Novi trgovački centar, točnije retail park, nalazit će se u jugozapadnom dijelu grada Jastrebarskog, na raskrižju ulica Većeslava Holjevca i Nikole Tesle, s lakim pristupom centru grada i autocesti.
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ANALITIČARI
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ZAGREB - Dok god hrvatsko gospodarstvo i realne plaće građana rastu, ne može se očekivati neka znatnija korekcija odnosno pad cijena nekretnina, izjavio je u srijedu direktor Arhivanalitike Velimir Šonje na RE:D konferenciji.
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
POREZI
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
ZAGREB - Ekonomski analitičar Damir Novotny komentirao je rast BDP-a, što to znači za rast ili pad cijena, inflaciju i za društvo u cijelosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE