GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju

Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 09:00
Autor: SEEbiz / Glas Istre
OPRTALJ - Poznati hrvatski dizajner Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, kupio je zgradu u Oprtlju gdje se do 2020. nalazio tekstilni pogon tvrtke Era koja je u međuvremenu ugašena.

Bruketa je zapravo kupio dvije čestice od kojih je ona na kojoj se nalaze zgrada i dvorište velika 3.499 četvornih metara, te susjednu oranicu od 4.099 kvadrata, piše Glas Istre. Svjetski nagrađivani dizajner to nije kupio kao privatna osoba već preko zagrebačke tvrtke Fabbrica Tessile, koja je registrirana za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup. U toj tvrtki Bruketa je suvlasnik s Martinom Fras, koja je ujedno i jedina članica Uprave.

Bruketu smo zamolili da nam otkrije što će biti sa zgradom, hoće li se u Oprtlju baviti turizmom, budući da djelatnost tvrtke Fabbrica Tessile sugerira to.

"Nemam što otkriti jer još ne znam što ćemo s tom nekretninom. I dalje razmišljamo. Kad budem znao, rado ću vam otkriti", rekao nam je.

Valja podsjetiti da je tekstilna industrija nekada za Oprtalj bila prilično važna, pogotovo u tako maloj sredini gdje nije bilo nikakve druge industrije. Naime, neki podaci govore da je tvrtka Nova istarska trikotaža iz Novigrada, koja je tu djelovala prije spomenute Ere, zapošljavala oko 30 žena. No, tekstilna je industrija u cijeloj zemlji pokleknula pa je i u Oprtlju doživjela istu sudbinu. Tvrtka Era ugašena je 2020., a njezinu imovinu u Oprtlju kupila je zagrebačka firma.

Tagovi: Davor Bruketa, Oprtalj, tvrtka Era, Fabbrica Tessile, Martina Fras
PROČITAJ I OVO
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
CIJENE
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
LJUBLJANA - U 2023. na slovenskom tržištu nekretnina drugu godinu zaredom nastavljen je silazni trend kupnje i prodaje stambenih nekretnina, dok su cijene nastavile rasti. Ove godine bi se, prema podacima Geodetske uprave Republike Slovenije, visok rast cijena mogao usporiti, a ponegdje i smanjiti. Nagli veliki pad cijena inače se ne očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE