GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čermak od Rusa kupio vilu u Opatiji

Čermak od Rusa kupio vilu u Opatiji
ASTRONOMSKA CIJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2022 / 08:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivan Čermak je od ruskih vlasnika ovog ljeta za 12.5 milijuna eura kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Lenac, doznaju Index Istrage.

Sam Čermak u kratkom razgovoru za Index potvrdio je kupovinu, no nije htio govoriti o cijeni.

No, Index je u posjedu kupoprodajnog ugovora u kojem je vidljiva cijena od gotovo 94 milijuna kuna za vilu koja se nalazi na ulazu u Volosko.

Vila je vrlo vjerojatno plaćena u gotovini jer nema tereta kredita. Valja naglasiti da su ruski vlasnici tu vilu kupili 2009. godine i to za 5.5 milijuna eura te su je obnovili. Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4420 metara kvadratnih. Dio je u borovoj šumi, a nalazi se na samom rtu i to s vlastitim mulom i plažom za kupanje. No, krenimo redom.

Vila Lenac ili vila Bunker bila je bivša rezidencija generala JNA Mirka Lenca, koju je dobio za zasluge u NOB-u. Do 2009. godine u toj vili živjele su obitelji Lenac i Čošić, a one su taj objekt prodale ruskim investitorima. Tada se pisalo da je kupac ruskinja Ljudmila Rovenska koja je vilu kupila preko tvrtke Keldan d.o.o.

Keldan d.o.o. kupio je građevinu, odnosno vilu, a dodatna 2 milijuna kuna platili su gradu Opatiji kako bi došli do okućnice. Sve skupa, s obnovom vile, stajalo ih je malo više od 10 milijuna eura. Današnja vlasnica tvrtke Keldan je Irina Nazarčuk s mjestom prebivališta u Slovačkoj, a vlasnica je preko tvrtke Meadon Holding Limited koja je registrirana u Malti.

"Istina je, da. Kupio sam. Ne bih o cijeni, jer o cijeni se ne govori javno", rekao nam je umirovljeni general Ivan Čermak kada smo ga danas upitali da nam potvrdi kupnju vile. Kako je dodao u kratkom razgovoru, izuzetno je zadovoljan kupnjom jednog takvog objekta koji je udaljen oko sat i pol vožnje od Zagreba.

"Svakako ću je češće koristiti", rekao je Čermak na kraju.

Iako nije htio govoriti o cijeni, došli smo do kupoprodajnog ugovora u kojem je naznačena cijena od 12.5 milijuna eura uključujući i pokretnine koje se nalaze na posjedu vile. Iz kupoprodajnog ugovora može se zaključiti kako Čermak nije koristio kredit banke, kao i da je iznos morao uplatiti u roku od mjesec dana od potpisa kupoprodajnog ugovora.

Kupoprodajni ugovor je potpisan 23. lipnja ove godine, a suvlasnik te vile je i Čermakova supruga Mirjana.

Tagovi: Ivan Čermak, vila u opatiji, Opatija, Ljudmila Rovenska, Keldan d.o.o., Milan Lenac
PROČITAJ I OVO
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
OBNOVA
Paladina o obnovi: Otvoreno više od 200 gradilišta
ZAGREB - Dinamika obnove se ubrzava, ali se pokazuju i rezultati svega onoga što je napravljeno u prethodnom periodu, svih onih pripremnih radnji, poput ugovaranja.
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
POSLJEDICE
Rast kamata polako obuzdava cijene nekretnina u Njemačkoj
BERLIN - Kuće i stanovi u Njemačkoj skuplji su već peto tromjesečje zaredom za više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali se taj rast cijena polako usporava, pokazuju preliminarni podaci Saveznog zavoda za statistiku.
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
RAST
Građevinski radovi u srpnju porasli 4 posto
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u srpnju bio veći za 4 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je na mjesečnoj razini pao za 2,5 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u srijedu.
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
OBNOVA
Paladina: I vlasnici se trebaju dodatno angažirati i ubrzati obnovu
ZAGREB - Ministar graditeljstva Ivan Paladina komentirao je u srijedu dinamiku obnove nakon potresa te istaknuo da se organizirana obnova nastavlja, ali da bi se - kroz ponuđene modele samoobnove - i vlasnici trebali dodatno angažirati kako bi se ubrzao taj proces.
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
STANOGRADNJA
Cijene novih stanova u Zagrebu nezaustavljivo rastu
ZAGREB - Unatoč krizi i sve većoj inflaciji tržište nekretnina cvjeta. Potražnja za kvalitetnim stanovima i poslovnim prostorima i dalje je veća od ponude.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE