GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene novih stanova u prvih šest mjeseci 2020. porasle 5,6 posto

Cijene novih stanova u prvih šest mjeseci 2020. porasle 5,6 posto
STANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2020 / 13:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prosječna cijena četvornog metra novoga stana u Hrvatskoj u prvom polugodištu 2020. godine iznosila je 12.824 kune, što je 5,6 posto više nego u istom razdoblju 2019. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Pritom je prosječna cijena četvornog metra novog stana u Zagrebu iznosila 14.299 kuna, što je 15,3 posto više nego godinu prije, a u ostalim naseljima 11.263 kune ili 4,2 posto manje.

Prosječna cijena četvornog metra novih stanova koje su prodavala trgovačka društva i druge pravne osobe, bez programa društveno poticane stanogradnje (POS), iznosila je u Hrvatskoj u prvom polugodištu ove godine 12.939 kuna, što je 4,6 posto više u odnosu na isto razdoblje godinu ranije, pokazuju podaci DZS-a.

Pritom je u Zagrebu cijena kvadrata porasla za 13,1 posto, na 14.389 kuna, a u ostalim naseljima pala za 4,2 posto, na 11.368 kuna.

Prosječna cijena četvornog metra stanova POS-a u prvom je ovogodišnjem polugodištu iznosila 8.214 kuna i bila je 9,5 posto viša u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Pritom je u Zagrebu porasla za 0,7 posto, na 7.543 kune, dok je u ostalim naseljima skočila za 12,3 posto, na 8.473 kune.

Podaci DZS-a pokazuju i da je u prvom polugodištu 2020. u Hrvatskoj prodano 1.452 nova stana, od čega 713 u Zagrebu i 739 u drugim naseljima. Od ukupnog broja prodanih novih stanova, 30 su stanovi POS-a, dok su njih 1.422 prodala trgovačka društva i druge pravne osobe.

Tagovi: cijene novih stanova, stanogradnja, tržište nekretnina, stanovi
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE