GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani

Cijene stambenih objekata 6,5 posto više nego lani
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.10.2021 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u drugom tromjesečju ove godine bile su za 6,5 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini, koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine.

Najviši rast cijena stambenih nekretnina zabilježen je u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cijene porasle za 10,4 posto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Po podacima DZS-a za drugo tromjesečje ove godine, cijene novogradnje su porasle za 6,7 posto u odnosu na drugo tromjesečje 2020. godine, dok su cijene postojećih stambenih objekata bile više za 6,5 posto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu porasle u prosjeku za sedam posto, dok se na Jadranu bilježi stopa rasta od 6,4 posto, a na ostalim područjima 5,4 posto.

U odnosu na prvo tromjesečje ove godine, podaci DZS-a pokazuju da su u drugom tromjesečju ove godine cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle za 3,6 posto.

Pritom su novi stambeni objekti poskupjeli u prosjeku za 4,8 posto, a postojeći za 3,5 posto.

U drugom tromjesečju 2021. cijene stambenih jedinica u odnosu na prvi kvartal ove godine u prosjeku su u Gradu Zagrebu više za 4,9 posto, na Jadranu za 1,2 posto, dok su na ostalim područjima bile 5,6 posto više.

Tagovi: Cijene stambenih objekata, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE