GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 4,6 posto više nego lani

Cijene stambenih objekata u prvom tromjesečju 4,6 posto više nego lani
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2021 / 16:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine bile su za 4,6 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju u petak objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Time je nastavljen rast cijena stambenih nekretnina na godišnjoj razini, koji u Hrvatskoj traje od drugog tromjesečja 2017. godine.

No, rast od 4,6 posto ujedno je najniži od drugog tromjesečja 2018. godine, kada je na godišnjoj razini zabilježen porast za 4,5 posto, dok je najveći rast cijena stambenih nekretnina zabilježen u drugom kvartalu 2019. godine, kada su te cijene porasle za 10,4 posto u odnosu na drugi kvartal 2018. godine.

Po podacima DZS-a za prvo tromjesečje ove godine, cijene novogradnje su porasle za 5,3 posto u odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine, dok su cijene postojećih stambenih objekata bile više za 4,6 posto.

Statistika prema geografskim područjima pokazuje da su na godišnjoj razini cijene stambenih objekata u Zagrebu su porasle u prosjeku za 3,3 posto, dok se na Jadranu i ostalim područjima bilježi ista stopa rasta, za 5,9 posto.

U odnosu na zadnje tromjesečje prošle godine, podaci DZS-a pokazuju da su u prvom tromjesečju ove godine cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj porasle za 0,9 posto.

Pritom su novi stambeni objekti poskupjeli u prosjeku za 4,3 posto, a postojeći za 0,5 posto.

U prvom tromjesečju 2021. cijene stambenih jedinica u odnosu na zadnji kvartal prošle godine u prosjeku su u Gradu Zagrebu ostale iste, na Jadranu su u prosjeku bile 4,1 posto više, dok su na ostalim područjima bile za 3,1 posto niže.

Tagovi: tržište nekretnina u Hrvatskoj, stanogradnja, tržište nekretnina, nekretnine, cijene stanova, stambene nekretnine
PROČITAJ I OVO
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
ZEMLJIŠTE
Vojvodina najzanimljivija za kupnju oranica
NOVI SAD - U trećem kvartalu ove godine zemljom se u Srbiji najviše trgovalo u Vojvodini, a cijena hektara se kretala od 1.250 eura u Banatu, do 27.800 koliko je plaćeno za hektar u Srijemu, pokazuje izvještaj Republičkog geodetskog zavoda.
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
STANOVI
Cijene nekretnina u Zadru: Evo aktualnih trendova
ZADAR - Cijene nekretnina kontinuirano su rasle zadnjih sedam godina, a iako je rast sada usporen, nema naznaka da bi u dogledno vrijeme cijene mogle početi padati.
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
STANOGRADNJA
Gradnja stanova i dalje cvjeta u BiH
MOSTAR- Unatoč enormnom rastu cijena, počevši od namirnica, goriva do drugih potrepština, na listi se našao i građevni materijal.
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PROCJENE
Sređivanje nereda na kineskom tržištu nekretnina trajat će 4-6 godina
PEKING - Kina ima veliki problem s nekretninama za koji će trebati godine da se riješi, prema analizi vodeće ekonomistice Oxford Economicsa Louise Loo.
Hercegovački IT poduzetnik ulaže u Makarsku
INVESTICIJE
Hercegovački IT poduzetnik ulaže u Makarsku
MAKARSKA - Uspješni poduzetnik i dobitnik Emmyja iz Gruda Stjepan Čajić investitor je u novi hotel koji bi trebao niknuti u Makarskoj pored hotela Aminess Khalani Beach.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE