GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne

Danko Končar pokrenuo prodaju Uljanikove kasarne
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2020 / 07:56
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak potvrdio je pokretanje dva postupka vezana uz prodaju imovine brodogradilišta i pozvao Ministarstvo financija i ostale državne vjerovnike da se u narednih 30 dana izjasne žele li pokretnine na kojima imaju razlučna prava preuzeti i unijeti u temeljni kapital nove tvrtke Uljanik Brodogradnje 1856, kako je to preporučila Vlada, ili će se naplatiti njihovom prodajom.

Radi se o vrijednoj Uljanikovoj kasarni na atraktivnoj lokaciji na pulskom Bulevaru koja se proteže na više od 20 tisuća kvadrata. Prodaju te zgrade od Trgovačkog suda u Pazinu 13. srpnja zatražila je tvrtka Kermas energija Danka Končara. Ta je tvrtka u vrijeme dok je Danko Končar još bio potencijalni strateški partner stavila zabilježbu na Kasarnu kao osiguranje za 12 milijuna eura pozajmice za isplate plaća radnicima brodogradilišta. Osim Kasarne, na prodaju će ići i skladišni objekti koji se ne nalaze na pomorskom dobru i nisu od primarne važnosti za daljnje poslovanje.

Bivša Kasarna dugi niz godina nije imala namjenu. Uljanik ju je želio staviti u funkciju i s njom imao velike planove, no sve se izjalovilo nakon sloma brodogradnje. Nekad je zgrada bila Poslovni centar Uljanik napuštena zbog racionalizacije poslovanja. Dok se Uljanik još držao na nogama, tadašnja je Uprava tražila od Grada Pule izmjenu urbanističkog statusa nekretnine, kako bi se zgrada prenamijenila u prenoćište.

Ideja je bila kompletnu kasarnu preurediti u hostel u kojem bi odsjedali brojni kooperantski radnici. Planirala se adaptacija kompletnog trećeg kata u kojem bi moglo prenoćiti oko stotinjak osoba. U planu je bilo uređenje sanitarija, tri prostorije u prizemlju trebale su biti adaptirane za potrebe recepcije, bifea/marendarija i sale za gledanje televizije ili sastanke. Sve je to palo u vodu, a govorilo se o ulaganju od 3,4 milijuna kuna.

Tagovi: Danko Končar, Uljanikova kasarna, Uljanik, Uljanik Brodogradnja 1856, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
MISTERIJ
Mađari ne žele otkriti što će graditi na području črnomeračke ciglane
ZAGREB - Pravi vlasnici su u Mađarskoj. Preko dvije tvrtke, Milend i Jorlend, svime upravlja investicijski bankar Janos Peter Bartha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE