GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra

Delta Holding će u Sava Centar uložiti 60 miliona evra
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.11.2020 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Generalna direktorka Delta Real Estate Zorana Burlić potvrdila je da novi vlasnik u obnovu Sava centra uložiti 60 miliona evra, što je više od zahtevanih 50 miliona u petogodišnjem periodu.

Na pitanje Nova.rs šta će biti sa brojnim privatnim zakupcima prostora u Sava centru, ona je odgovorila da će sa početkom rekonstrukcije i oni morati da napuste svoje lokale.

“Videćemo, ali kao što znate, kada krene rekonstrukcija, poslovni prostor mora da se isprazni, jer reč je o kompletnom renoviranju tog prostora”, istakla je Burlić.

Kada je reč o projekciji vremena potrebnom za rekonstrukciju, ona je navela da je rok pet godina da se završi investicija.

“Mi očekujemo da ćemo krenuti u tu investiciju čim se steknu uslovi i da će se to završiti u kraćem roku”, rekla je Zorana Burlić.

Smatra da je cena od 17,5 miliona evra visoka, s obzirom na neophodna ulaganja.

“Smatram da malo koja kompanija u ovo vreme, ne samo u zemlji već i u regionu, može da iznese ovoliku investiciju i da bude sigurna da će biti uspešan projekat i da će Sava centar i Beograd postati jedan od najvažnijih kongresnih centara u regionu”, ocenila je direktorka Delta real estate.

Prema njenim rečima, bilo je očekivano da Delta bude kupac Sava centra, s obzorom da je on funkcionalno povezan sa hotelom Crowne plaza, koji je u vlasništvu kompanije Delta.

“Uz sve iskustvo koje imamo u ovom segmentu poslovanja i vođenju hotela, mislim da je bilo logično da imamo interes da kupimo Sava centar”, istakla je ona.

Rekonstrukcija Centra Sava počeće, kaže “čim se steknu uslovi”.

“Prvo moramo da uradimo projekat. Plan nam je da angažujemo najpoznatije svetske projektante iz oblasti kongresnog turizma, da vidimo kako ćemo da pozicioniramo taj kongresni centar i onda da krenemo u izradu projekta i pribavljanje svih dozvola za rekonstrukciju”, objasnila je Burlić.

Foto: Delta Holding

Tagovi: Zorana Burlić, Delta Holding, Crowne Plaza, Sava Centar, Delta Real Estate
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE