GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna

Država daje u zakup 32 poslovna prostora u osam gradova, natječaj do 10. rujna
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 11:10
Autor: SEEbiz/h

ZAGREB - Tvrtka Državne nekretnine do 10. rujna provodi natječaj za zakup 32 državna poslovna prostora u osam gradova, pri čemu ih je najviše, 21, u Zagrebu, a početne cijene mjesečne neto zakupnine kreću se od najmanje 528 do najviše 11.756 kuna, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Natječaj za zakup poslovnih državnih prostora objavljen je u srijedu, a osim u Zagrebu prostori se nude još i u Splitu, Puli, Rijeci, Osijeku, Bjelovaru, Petrinji te Milni na otoku Braču.

Najveću početnu cijenu mjesečnog neto zakupa od 1.756 kuna ima prostor od 140 četvornih metara u Rijeci, u ulici Janeza Trdine. Slijedi prostor od 105,85 četvornih metara u središtu Zagreba, u ulici Frane Petrića, za što je početna mjesečna zakupnina 7.843 kune.

Svi prostori koji se za zakup nude u Zagrebu nalaze se većinom u središtu grada, na dostupnim i prometnim lokacijama i to u ulicama Dalmatinska, Bosutska, Vlaška, Zvonimirova, Nad Lipom i drugima te na Borongaju (bivši aerodrom), među kojima je i prostor u ulici Nad Lipom s najmanjom kvadraturom od 13,94 četvornih metara i najmanjom početnom cijenom zakupa u Zagrebu od 592,7 kuna mjesečno.

Od svih oglašenih prostora za zakup, najmanju početnu cijenu od 528 kuna mjesečno ima prostor u Petrinji od 44 četvornih metara te u Osijeku 13,2 četvornih metara za 560 kuna mjesečno.

U Splitu se nude četiri poslovna prostora, svi na istoj adresi u Sinjskoj ulici, a početne cijene zakupa mjesečno su u svima 10 kuna po četvornome metru, odnosno kreću se od 1.660 kuna za 16,6 četvornih metara, pa do 4.035 kuna mjesečno za 40,35 četvorna metra.

Zainteresirani će prostore moći pogledati između 30. kolovoza i 3. rujna, a iz Državnih nekretnina napominju da se daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici se oslobađaju plaćanja zakupnine.

Ponude na natječaj uz pravne osobe mogu dati i udruge te fizičke osobe s registriranim obrtom ili koje obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost.

Tagovi: poslovni prostor, zakup, Državne nekretnine
PROČITAJ I OVO
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
OBNOVA
Zgrada Hrvatskog Sabora ide u obnovu
ZAGREB - Obnavljat će se zgrada Hrvatskog sabora, koja ima status zaštićenog kulturnog dobra i koja je značajno oštećena u zagrebačkom potresu, potvrđeno je Hini iz Sabora. Zbog postupaka koje prethodno treba provesti iz Sabora nisu mogli precizirati koliko će obnova trajati.
Global Times: Prezaduženi Evergrande ne bi trebao računati na pomoć Pekinga
ZADUŽENOST
Global Times: Prezaduženi Evergrande ne bi trebao računati na pomoć Pekinga
HONG KONG - Prezadužena kineska tvrtka za razvoj nekretnina Evergrande Group ne bi trebala očekivati pomoć vlade, računajući da je prevelika da bi se dopustila njezina propasti, upozorio je glavni urednik kineskih državnih novina Global Times.
Posrnuli kineski nekretninski div mogao bi ugroziti manje banke
UGROZA
Posrnuli kineski nekretninski div mogao bi ugroziti manje banke
HONG KONG - Posrnula kineska tvrtka za razvoj nekretnina Evergrande Group mogla bi ugroziti manje kineske banke ako više ne bude mogla podmirivati financijske obveze, a ugroženi bi mogli biti i drugi sektori gospodarstva, upozorila je agencija Fitch.
Evo kakvi se stanovi za najam traže u Zagrebu
STANOVI
Evo kakvi se stanovi za najam traže u Zagrebu
ZAGREB - Od najvećih hrvatskih gradova, prosječno najvišu cijenu za najam stana potrebno je izdvojiti u Zagrebu, 10,16 eura po kvadratu, u kojem su najtraženiji stanovi od 40 kvadrata, uz prosječnu cijenu mjesečnog najma od 351 eura, pokazala je analiza internetskog oglasnika Njuškalo objavljena u utorak.
U srpnju izdano 17,7 posto više građevinskih dozvola nego lani
RAST
U srpnju izdano 17,7 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u srpnju izdano 796 građevinskih dozvola, što je 17,7 posto više nego u srpnju prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE