GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Rijeka prodaje zemljište za gradnju kompleksa Žabica

Grad Rijeka prodaje zemljište za gradnju kompleksa Žabica
ZEMLJIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2022 / 12:31
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Riječka Gradska uprava objavila je u petak javni natječaj za prodaju zemljišta za izgradnju višenamjenske građevine, kompleksa Žabica, gdje se planira izgradnja novog autobusnog terminala, javna garaža, trgovački i poslovni prostori, s početnom cijenom od 66,1 milijuna kuna.

Površina građevne čestice je 14.810 četvornih metara, a kupac, koji će graditi i biti vlasnik novog objekta, kao i autobusnog kolodvora, mora Gradu Rijeci nadoknaditi troškove izrade projektne dokumentacije.

Ako zatraži izmjenu te dokumentacije, obvezan ju je povjeriti Studiju 3LHD, autoru prvonagrađenog rada na natječaju za izradu idejnog rješenja terminala na Žabici.

Projekt je moguće prilagođavati, no garaža mora imati najmanje 800 parkirnih mjesta, a autobusni kolodvor najmanje 14 perona.

Prostor trgovačke namjene može biti u suterenu i prizemlju, na površini do 8.000 četvornih metara, a poslovna i uslužna namjena na preostalim površinama.

Iz Gradske uprave najavili su da će postojeći objekti biti srušeni, osim dijela skladišta, prema uvjetima Konzervatorskog odjela u Rijeci, a očekuje se da će pored Kompleksa Žabica biti izgrađena nova prometnica, koja će povezati zapadni dio riječke luke sa središtem grada.

Investitor mora početi radove roku od 14 mjeseci od sklapanja ugovora, a za izgradnju kompleksa određen je rok od dvije godine.

Tagovi: Grad Rijeka, kompleks Žabica
PROČITAJ I OVO
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
STANOGRADNJA
BiH: Rast broja izgrađenih stanova, ali i prodaje
SARAJEVO - Stanogradnja na jenjava u Bosni i Hercegovini uprkos visokoj inflaciji i skoku cijena građevinskog materijala.
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
FINALIZACIJA
Izraelski investitor zaključio kupovinu Delta City Malla Podgorica
PODGORICA - Izraelska tvrtka BIG Shopping Centers završila je akviziciju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori za 95 miliona eura.
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
PLANOVI
U planu rekonstrukcija Ušće šoping centra
BEOGRAD - Kompanija MPC Properties priprema projekat rekonstrukcije šoping centra Ušće, koji će, kako se navodi, funkcionalno obogatiti ponudu i osvežiti vizuelni karakter objekta, piše portal Beobuild.
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
REGULATIVA
Cijene stanova mogle bi odletjeti u nebo zbog nove direktive EU
ZAGREB - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno nam je iz više izvora u graditeljskoj branši.
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
NOVO RUHO
Otvoren preuređeni Centar Kaptol
ZAGREB - Nakon nešto više od dvije godine radova na rekonstrukciji i preuređenja u investiciji vrijednoj oko 15 milijuna eura, sinoć je predstavljeno novo, osvježeno izdanje Centra Kaptol, prvog premium lifestyle i shopping centra u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE