GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb gradi 300 stanova za jeftin najam

Grad Zagreb gradi 300 stanova za jeftin najam
PROJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2024 / 11:26
Autor: Medijske ideje d.o.o.
ZAGREB - S ciljem povećanja postojećeg gradskog stambenog fonda, Grad Zagreb sutra pokreće postupak javne nabave za izvođača radova novog objekta stambeno-poslovne građevine u naselju Podbrežje.

Time će Grad dobiti još gotovo 300 stanova za skoro tisuću ljudi, koji će ih moći iznajmiti u sklopu programa za socijalni i priuštivi najam gradskih stanova

'Grad Zagreb trenutno u svom fondu ima oko 6.500 stanova koje daje u najam najmoprimcima za socijalno i priuštivo stanovanje. To je nedostatno za potrebe stanovnika grada Zagreba te stoga želimo graditi stanove kako bi odgovorili na njihove potrebe i ponudili sugrađanima stanove po priuštivim cijenama, a socijalno ugroženim sugrađanima stanove uz zaštićenu najamninu', rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Gradonačelnik je objasnio kako su se u prošlosti gradske stambene zgrade gradile kreditima Zagrebačkog holdinga kako bi se zaobišao limit kreditne zaduženosti Grada, nakon čega bi Grad kroz leasing otkupljivao predmetne zgrade.

'Takav model mi ne želimo nastavljati. Grad smo uspjeli financijski oporaviti, te smo odlučili otkupiti zemljište od Holdinga i izgraditi zgradu vlastitim sredstvima kao kapitalno ulaganje, bez dizanja kredita', dodao je gradonačelnik Tomašević.

Stambeno-poslovna građevina imat će ukupnu površinu od 31.000 m², u sklopu koje će biti podrum, prizemlje i osam katova, s 288 stanova i 3 poslovna prostora. Ukupna vrijednost investicije je oko 40 milijuna eura.

'Izgradnja je planirana Odlukom o donošenju Urbanističkog plana uređenja Podbrežja. Stanovi će se dodjeljivati putem natječaja i bit će namijenjeni za priuštivi i socijalni najam', rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet te dodao kako Grad osim ove zgrade namjerava graditi i druge na gradskim zemljištima. 'Prijedlogom Strategijskog plana razvoja Grada Zagreba za razdoblje do 2027. godine, kao posebni cilj istaknuli smo daljnji razvoj programa javnog stanovanja, a jedan od koraka koji će značajno doprinijeti njegovom ispunjenju je izgradnja ove građevine', dodao je zamjenik Korlaet.

Grad Zagreb u naselju planira izgradnju i različitih društvenih sadržaja, uključujući osnovnu školu, vrtiće, dvoranu, bazen te poslovne prostore. Projektiranje tih sadržaja je u tijeku.

Tagovi: ZAGREB, STANOVI, NEKRETNINE, PODBREŽJE, TOMAŠEVIĆ, KORLAET
PROČITAJ I OVO
Bačić: Prioritet će nam biti biti dostupno stanovanje za mlade
PRIORITETI
Bačić: Prioritet će nam biti biti dostupno stanovanje za mlade
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić rekao je danas da će prioriteti tog ministarstva u novom mandatu biti nastavak obnove nakon potresa, omogućavanje dostupnog stanovanja mladima i novi zakon o prostornom uređenju.
Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj hrvatskoj regiji
TRENDOVI
Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj hrvatskoj regiji
ZAGREB - Trend pada prodaje nekretnina na Jadranu nastavlja se i ove godine, prvenstveno, kažu stručnjaci, zbog recesije u Njemačkoj.
Kina predlaže kupnju komercijalnih stanova kako bi potaknula tržište nekretnina
POTICAJI
Kina predlaže kupnju komercijalnih stanova kako bi potaknula tržište nekretnina
PEKING - Očekuje se da će Kina, koja se još uvijek nosi s krizom na tržištu nekretnina, smanjiti minimalnu stopu predujma za one koji prvi put kupuju stan, a također je predložila da vlada otkupi komercijalne nekretnine.
U travnju u SAD-u pad stambene novogradnje
STANOVI
U travnju u SAD-u pad stambene novogradnje
WASHINGTON - U SAD-u se u travnju biježi pad novoizgrađenih stanova.
Ranilović: Većina nekretnina, posebno onih rabljenih, na tržištu se ne mogu prodati po traženim cijenama
CIKLUS
Ranilović: Većina nekretnina, posebno onih rabljenih, na tržištu se ne mogu prodati po traženim cijenama
ZADAR - Tržište nekretnina je ušlo u novi ciklus, obilježenom usporavanjem koje se ogleda prije svega u padu prometa nekretninama, rečeno je na otvaranju 37. Foruma poslovanja nekretninama, koji se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Udruženja poslovanja nekretninama HGK održava u Zadru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE