GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura

Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2024 / 08:16
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.

Stečajni dužnik Podunavlje, čija je najvrednija imovina Hotel Jugoslavija, prodan je javnim nadmetanjem kao pravno lice, po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinara, odnosno nešto više od 27 milijuna eura.

Najznačajnija imovina stečajnog dužnika, navodi se u oglasu za prodaju, je zgrada hotela "Jugoslavija" u Bulevaru Nikole Tesle i vlasnički udeo nad građevinskim zemljištem na k.č. 2442/1 (Ko Zemun). gdje se hotel nalazi. Građevinsko zemljište ukupne je površine 45.613 četvornih metara (13.981 četvornih metara pod građevinama, 31.632 četvornih metara s građevinama).

U oglasu se navodi i da se pred Privrednim sudom u Beogradu vodi parnični postupak povodom osporenog posebnog zahteva Luke Beograd AD, gde je tužilac pokrenuo imovinskopravni zahtev protiv stečajnog dužnika i "MV Investmenta" naplaćujući deo k.č. 2442/1 KO Zemun, a koja čini imovinu koja ulazi u pravni subjekt.

Podsjetimo, "MV Investment" je financirao izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za Blok 11 i dio Bloka 10, koji predviđa rekonstrukciju hotela Jugoslavija i izgradnju tornjeva uz zgradu hotela, visine do 155 metara. visoka.

- S početnom investicijom većom od 42 milijuna eura završili smo preuzimanje cijele lokacije bivšeg hotela Jugoslavija. Proces smo započeli prije dvije godine kupnjom 100 posto udjela u tvrtki MV Investment, koja je vlasnik prostora u kojem se i danas nalazi Grand Casino Beograd, priopćio je tim Milenijuma nakon aukcije.

Tvrtka je izjavila da je pokrenula izmjenu plana detaljne regulacije.

- Izmjeni Plana detaljne regulacije pristupilo se kako bismo realizirali izgradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa s hotelom visoke kategorije, stoji u priopćenju.

Kako je istaknuto, plan je da ukupne investicije u iduće četiri godine budu 400 milijuna eura.

Tim Millenniuma navodi da tvrtka posluje više od dva desetljeća te da se “pozicionirala na vodeću poziciju u građevinskoj industriji”.

- Kroz realizaciju velikih infrastrukturnih projekata Beograd na vodi, energetskih projekata plinovoda i plinofikacije gradova, tvrtka je izgradila više od 2500 kilometara plinovodne mreže u Srbiji, pročistače otpadnih voda, a sada provodi projekt Očistimo Srbiju u četiri grada i sudjeluje u projektima Metro, EXPO 2027 i Nacionalni stadion. Tvrtka je i vlasnik Vranjskih toplica koje je kupila 2020. godine, au rekonstrukciju i modernizaciju ulaže više od 90 milijuna eura, zaključuje se u priopćenju Millenium tima.

Tagovi: Hotel Jugoslavija, mv iNVESTMENT, Milenijum
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
CIJENE
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
LJUBLJANA - U 2023. na slovenskom tržištu nekretnina drugu godinu zaredom nastavljen je silazni trend kupnje i prodaje stambenih nekretnina, dok su cijene nastavile rasti. Ove godine bi se, prema podacima Geodetske uprave Republike Slovenije, visok rast cijena mogao usporiti, a ponegdje i smanjiti. Nagli veliki pad cijena inače se ne očekuje.
Španjolska zbog krize stanovanja ukida zlatne vize
POTEZI
Španjolska zbog krize stanovanja ukida zlatne vize
MADRID - Španjolska lijeva vlada odlučila je zaustaviti program zlatnih viza za investitore u nekretnine iz trećih zemalja kako bi ublažila krizu stanovanja
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE