GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2022 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Immofinanz, jedna od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, upravo u Hrvatskoj otvorila je svoj 101. maloprodajni park STOP SHOP.

Nakon uspješnog otvaranja novog maloprodajnog parka STOP SHOP Kaštel Sućurac, iz tvrtke IMMOFINANZ najavljuju kako je u narednom razdoblju planirano otvaranje još STOP SHOP parkova na jadranskoj obali, ali i diljem Hrvatske. Krajnji je cilj osigurati više od 20 lokacija za razvoj ovog prepoznatljivog brenda, kao i investirati otprilike 250 milijuna eura u narednih tri do pet godina.

Tvrtka IMMOFINANZ prepoznala je kvalitetu hrvatskog tržišta, koje je i za vrijeme krize uzrokovane COVID-19 pandemijom pokazalo puni potencijal za razvoj i nadogradnju. Sada već dugi niz godina kompanija ulaže u hrvatsko područje, a investicija koja se posebno ističe jest ulazak na domaće tržište s maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Upravo u Hrvatskoj otvoren je i 101. maloprodajni STOP SHOP park u Europi, STOP SHOP Kaštel Sućurac. Prvi je to STOP SHOP koji se nalazi na obali, a čija će namjena biti opskrba različitim robnim markama lokalnog stanovništva, ali i turista.

„IMMOFINANZ je u Hrvatskoj naišao na plodno tlo za upravo ovakav oblik poslovanja, jer su hrvatski gradovi optimalne veličine za ponudu koju STOP SHOP kao koncept nudi svojim zakupcima, kao i potrošačima. Otvaranjem novog STOP SHOP maloprodajnog parka, prvog od, nadam se, mnogobrojnih na jadranskoj obali, za našu se tvrtku otvara mogućnost da svoje poslovanje s opskrbe lokalnog stanovništva proširi i na zadovoljenje potreba turista koji će tijekom ljetnih mjeseci dolaziti u ove krajeve. Upravo iz tog razloga s nestrpljenjem očekujemo naredno razdoblje, kako bismo vidjeli jesmo li u korak s našim predviđanjima“, istaknuo je Joško Piteša, country manager operations za Hrvatsku.

Prema istraživanjima koje je IMMOFINANZ proveo, može se zaključiti kako potrošačka potražnja u hrvatskim krajevima ima potencijal za otvaranje maloprodajnih prostora u manjim i srednje velikim gradovima. Austrijska kompanija u Hrvatskoj ima otvorene maloprodajne parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu, Našicama i Kaštel Sućurcu, a prema povratnim informacijama od strane lokalnog stanovništva, u hrvatskim je krajevima ovaj brend itekako prihvaćen, s obzirom na to da je potražnja za pristupačnim artiklima ono što lokalno stanovništvo posebno cijeni.

„Hrvatsko tržište smatramo jednim od ključnih, a u budućnosti u njemu vidimo veliki potencijal za širenje našeg portfelja. Mi smo se u svojim planovima odlučili fokusirati na srednje velike gradove kako bismo lokalnom stanovništvu osigurali mjesta na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno, bez odlaska u veće gradove. Prema studijama koje smo kao kompanija proveli, došli smo do zaključka kako u Hrvatskoj postoji potreba za više od 20 maloprodajnih parkova. Nakon što se s trenutnih 5 parkova proširimo na planiranih više od 20 lokacija, naši će STOP SHOP maloprodajni parkovi imati više od 190.000 četvornih metara, a otvorit će i 5000 novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo“, dodao je Joško Piteša.

Sljedeća investicija koju će austrijska kompanija ostvariti na hrvatskom tržištu bit će u obliku još jednog maloprodajnog STOP SHOP parka, koji će ovoga puta biti otvoren u Velikoj Gorici. Time će se stanovnicima još jednog srednje velikog grada u Hrvatskoj značajno obogatiti izbor za kupovinu te pojednostaviti svakodnevni život. Prema povratnim informacijama koje IMMOFINANZ kao tvrtka dobiva od zakupaca i lokalnih zajednica svojih dosadašnjih lokacija, Hrvatska je idealno tržište za koncept STOP SHOP retail parkova, stoga će i u budućnosti ulagati u hrvatskog gospodarstvo.

Tagovi: Immofinanz, Joško Piteša, Kaštel Sućurac
PROČITAJ I OVO
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
HOTELI
Rijeka privlači najprestižnije svjetske hotelske lance
RIJEKA - Hotel Jadran preživio je ne jedan nego dva svjetska rata, preživio je dvaput poprilično dramatične promjene društvenog uređenja, da bi tik uoči svog 110. rođendana napravio jedan od svojih najvažnijih iskoraka – postao je dijelom Tribute Portfolia, jednog od ogranaka hotelskog lanca Marriott, prema temeljitim i stručnim analizama jednog od najluksuznijih na svijetu.
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
SNAŽAN RAST
Eksplodirale cijene nekretnina u Balama
BALE - Porezna uprava lani je zabilježila gotovo 29 tisuća kupoprodaja stanova, što je pad od 6,9 posto u odnosu na godinu prije.
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
POTICAJI
Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam
BJELOVAR - Javni poziv za potpore u turizmu vrijedan 80 tisuća eura, koji se odnosi se na područje Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, raspisan je u ponedjeljak i trajat će do 29. svibnja, a njime Grad Bjelovar potiče izgradnju kuća s bazenom za turizam.
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE