GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske

Immofinanz će narednih tri do pet godina investirati u više od 20 maloprodajnih parkova diljem Hrvatske
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2022 / 13:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Immofinanz, jedna od vodećih tvrtki za komercijalne nekretnine u ovom dijelu Europe, upravo u Hrvatskoj otvorila je svoj 101. maloprodajni park STOP SHOP.

Nakon uspješnog otvaranja novog maloprodajnog parka STOP SHOP Kaštel Sućurac, iz tvrtke IMMOFINANZ najavljuju kako je u narednom razdoblju planirano otvaranje još STOP SHOP parkova na jadranskoj obali, ali i diljem Hrvatske. Krajnji je cilj osigurati više od 20 lokacija za razvoj ovog prepoznatljivog brenda, kao i investirati otprilike 250 milijuna eura u narednih tri do pet godina.

Tvrtka IMMOFINANZ prepoznala je kvalitetu hrvatskog tržišta, koje je i za vrijeme krize uzrokovane COVID-19 pandemijom pokazalo puni potencijal za razvoj i nadogradnju. Sada već dugi niz godina kompanija ulaže u hrvatsko područje, a investicija koja se posebno ističe jest ulazak na domaće tržište s maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Upravo u Hrvatskoj otvoren je i 101. maloprodajni STOP SHOP park u Europi, STOP SHOP Kaštel Sućurac. Prvi je to STOP SHOP koji se nalazi na obali, a čija će namjena biti opskrba različitim robnim markama lokalnog stanovništva, ali i turista.

„IMMOFINANZ je u Hrvatskoj naišao na plodno tlo za upravo ovakav oblik poslovanja, jer su hrvatski gradovi optimalne veličine za ponudu koju STOP SHOP kao koncept nudi svojim zakupcima, kao i potrošačima. Otvaranjem novog STOP SHOP maloprodajnog parka, prvog od, nadam se, mnogobrojnih na jadranskoj obali, za našu se tvrtku otvara mogućnost da svoje poslovanje s opskrbe lokalnog stanovništva proširi i na zadovoljenje potreba turista koji će tijekom ljetnih mjeseci dolaziti u ove krajeve. Upravo iz tog razloga s nestrpljenjem očekujemo naredno razdoblje, kako bismo vidjeli jesmo li u korak s našim predviđanjima“, istaknuo je Joško Piteša, country manager operations za Hrvatsku.

Prema istraživanjima koje je IMMOFINANZ proveo, može se zaključiti kako potrošačka potražnja u hrvatskim krajevima ima potencijal za otvaranje maloprodajnih prostora u manjim i srednje velikim gradovima. Austrijska kompanija u Hrvatskoj ima otvorene maloprodajne parkove u Osijeku, Valpovu, Ludbregu, Našicama i Kaštel Sućurcu, a prema povratnim informacijama od strane lokalnog stanovništva, u hrvatskim je krajevima ovaj brend itekako prihvaćen, s obzirom na to da je potražnja za pristupačnim artiklima ono što lokalno stanovništvo posebno cijeni.

„Hrvatsko tržište smatramo jednim od ključnih, a u budućnosti u njemu vidimo veliki potencijal za širenje našeg portfelja. Mi smo se u svojim planovima odlučili fokusirati na srednje velike gradove kako bismo lokalnom stanovništvu osigurali mjesta na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno, bez odlaska u veće gradove. Prema studijama koje smo kao kompanija proveli, došli smo do zaključka kako u Hrvatskoj postoji potreba za više od 20 maloprodajnih parkova. Nakon što se s trenutnih 5 parkova proširimo na planiranih više od 20 lokacija, naši će STOP SHOP maloprodajni parkovi imati više od 190.000 četvornih metara, a otvorit će i 5000 novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo“, dodao je Joško Piteša.

Sljedeća investicija koju će austrijska kompanija ostvariti na hrvatskom tržištu bit će u obliku još jednog maloprodajnog STOP SHOP parka, koji će ovoga puta biti otvoren u Velikoj Gorici. Time će se stanovnicima još jednog srednje velikog grada u Hrvatskoj značajno obogatiti izbor za kupovinu te pojednostaviti svakodnevni život. Prema povratnim informacijama koje IMMOFINANZ kao tvrtka dobiva od zakupaca i lokalnih zajednica svojih dosadašnjih lokacija, Hrvatska je idealno tržište za koncept STOP SHOP retail parkova, stoga će i u budućnosti ulagati u hrvatskog gospodarstvo.

Tagovi: Immofinanz, Joško Piteša, Kaštel Sućurac
PROČITAJ I OVO
Primo Real Estate preuzeo Imobiliu Tehno Tri za gotovo 200 milijuna kuna
AKVIZICIJE
Primo Real Estate preuzeo Imobiliu Tehno Tri za gotovo 200 milijuna kuna
ZAGREB - Primo Real Estate d.d. je dana 17. kolovoza 2022. godine potpisalo ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela kojim je preuzelo društvo Imobilia Tehno Tri d.o.o. sa sjedištem u Rugvici u transakciji vrijednoj 198.856.001,68 kuna.
Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja
JASNA PORUKA
Paliaga: Ne želimo betonizaciju Rovinja
ROVINJ - Lokalno stanovništvo mora imati prednost pred turizmom i učinit ćemo sve da mu, a ovo nije politički pamflet već doista na tome radimo, ljeti omogućimo bolju prometnu protočnost i više rezerviranih parkirnih mjesta, ističe rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga .
Slovenski stambeni fond kreditom CEB-a gradi 906 javnih stanova za najam
STANOGRADNJA
Slovenski stambeni fond kreditom CEB-a gradi 906 javnih stanova za najam
LJUBLJANA - Stambeni fond Republike Slovenije potpisao je ugovor o kreditu s Razvojnom bankom Vijeća Europe (CEB) u iznosu od 70 milijuna eura.
Uzlet cijena građevinskog materijala blokira obnovu
PROBLEMI
Uzlet cijena građevinskog materijala blokira obnovu
ZAGREB - Iako im to omogućava i Zakon o obveznim odnosima, naručitelji radova u javnom sektoru nisu bili skloni donositi odluke o povećanju vrijednosti ugovora.
U lipnju izdano 17,5 posto više građevinskih dozvola nego lani
SNAŽAN RAST
U lipnju izdano 17,5 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U ovogodišnjem lipnju u Hrvatskoj je izdano 906 građevinskih dozvola, što je 17,5 posto više u odnosu na isti mjesec 2021. godine, objavio je u utorak Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE