GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz Group kupio četiri maloprodajna parka u Srbiji

Immofinanz Group kupio četiri maloprodajna parka u Srbiji
KUPOVINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2020 / 19:34
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ulagač u nekretnine sa sjedištem u Belgiji Mitiska REIM saopćio je u petak da je prodao četiri maloprodajna parka u Srbiji austrijskoj Immofinanz Group.

Maloprodajni parkovi, smješteni u Zaječaru, Leskovcu, Somboru i Šapcu, novi su razvojni projekti koje su poduzeli Mitiska REIM i njezin partner za suinvesticije u Srbiji, Poseidon Group, a otvoreni su između 2014. i 2019. godine, navodi se u priopćenju Mitiske REIM, bez objavljivanja vrijednosti transakcije.

Nekretnine u Srbiji imaju bruto zakupnu površinu (GLA) od 28.200 kvadratnih metara zajedno, a glavni stanari uključuju supermarkete Tempo i Maxi, kao i druge vodeće maloprodaje kao što su Deichmann, DM, C&A, Jysk i H&M, rekla je Mitiska REIM.

- Ovom najnovijom akvizicijom Immofinanz povećava broj maloprodajnih parkova pod svojom uspješnom markom STOP SHOP na 98. Naši planovi uključuju daljnje povećanje na 140 STOP SHOP-ova u srednjoročnom razdoblju, pri čemu se namjeravamo usredotočiti na svoja tržišta u Srednjoj i Istočnoj Europi, jugoistočnoj Europi i Austriji te selektivni ulazak u druge zapadnoeuropske zemlje, rekao je Dietmar Reindl, glavni izvršni direktor u Immofinanzu.

STOP SHOP je marka Immofinanz za maloprodajne parkove u srednjoj i istočnoj Europi, smještena u slivnim područjima od 30 000 do 150 000 stanovnika. STOP SHOP-ovi iz portfelja Immofinanza u potpunosti se iznajmljuju uz popunjenost od 98,2% sa 30. rujnom. U jugoistočnoj Europi Immofinanz upravlja maloprodajnim parkovima pod robnom markom STOP SHOP u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Rumuniji.

Mitiska REIM također je prodala dva maloprodajna parka u Češkoj Immofinanzu, istaknula je belgijska tvrtka u svojem saopćenju.

Tagovi: Immofinanz Group, Mitiska REIM, Dietmar Reindl, Delta Maxi, Deichmann
PROČITAJ I OVO
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
CIJENE
I prošle godine nastavljen rast cijena slovenskih nekretnina
LJUBLJANA - U 2023. na slovenskom tržištu nekretnina drugu godinu zaredom nastavljen je silazni trend kupnje i prodaje stambenih nekretnina, dok su cijene nastavile rasti. Ove godine bi se, prema podacima Geodetske uprave Republike Slovenije, visok rast cijena mogao usporiti, a ponegdje i smanjiti. Nagli veliki pad cijena inače se ne očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE