GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz preuzeo retail park u Italiji

Immofinanz preuzeo retail park u Italiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2021 / 13:51
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Immofinanz nastavlja širenje svog uspešnog STOP SHOP brenda retail parkova ulaskom na novo tržište zapadne Evrope - Italiju.

Prva akvizicija koju je kompanija izvršila u ovoj zemlji je potpuno opremljeni Parco Fiore u severnoitalijanskom gradu San Fiore sa oko 27.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Ovaj objekat IMMOFINANZ je kupio za oko 35 miliona evra od međunarodne investicione banke Barings.

„Smatramo da će ulazak na italijansko tržište biti pokretač rasta za našu uspešnu evropsku STOP SHOP retail platformu. Sa populacijom od preko 60 miliona stanovnika, Italija je jedno od najvećih tržišta u Evropi. Opsežna studija tržišta pokazala je da dostupne maloprodajne strukture u kombinaciji sa kupovnom moći i ponašanjem potrošača, pre svega u centralnoj i severnoj Italiji, stvaraju značajan potencijal za uspostavljanje modernih ritejl parkova pod brendom STOP SHOP. Naši planovi predviđaju deset lokacija sa obimom ulaganja od oko 250 miliona evra do 2024. godine “, objasnio je Diettmar Reidl, operativni direktor IMMOFINANZ-a.

IMMOFINANZ prepoznao je potencijal ovog tržišta u ranoj fazi i smatra da su ovakve investicije ekonomične i otporne na krizu, s obzirom na to da donose veoma dobre prihode u dužem vremenskom periodu.

„Poslednja kriza potvrdila je još jednom da su retail parkovi sa ponudom proizvoda za svakodnevnu upotrebu, odličnim saobraćajnim vezama i raznovrsnom kombinacijom brendova veoma popularni kako kod zakupaca, tako i kod potrošača. Italija nudi brojne mogućnosti jer do sada nije imala ovako nešto u ponudi “, dodao je Rajndl.

Novi retail park, koji će raditi kao STOP SHOP San Fjor, nalazi se 37 kilometara severno od Treviza i 60 kilometara severno od Venecije, u srcu regije Veneto i pokriva područje od oko 100.000 stanovnika. Sa visokim ličnim dohotkom, regija Veneto jedna je od ekonomski najjačih u Italiji, a kupovna moć je znatno iznad proseka za zemlju, kao i za celu Evropsku uniju.

Objekat sa 1.500 parking mesta smešten je duž magistralnog puta koji vodi od Venecije do Udina i Tarvizija, kao i do Austrije. Retail park je izgrađen u dve faze tokom 2017. i 2019. godine i može se pohvaliti veoma atraktivnim spojem internacionalnih zakupaca, kao što su C&A, Takko, MediaWorld, Decathlon, Roadhouse Grill i Burger King i poznatih italijanskih brendova Mega (supermarket), Globo, Terranova (moda) i Casa Tua (nameštaj).

Ono čime se ovaj maloprodajni park može pohvaliti jesu solarni paneli koji su trenutno u izgradnji i koji će javnu mrežu napajati zelenom električnom energijom, što je u skladu sa IMMOFINANZ zahtevima za održivošću na svim lokacijama. Kompanija je 2019. godine pokrenula projekat instaliranja solarnih panela u maloprodajnim parkovima STOP SHOP, a najveći se trenutno sprovodi u Austriji.

Najnovija akvizicija povećaće STOP SHOP portfolio na 109 lokacija (uključujući razvojne projekte) u deset zemalja.

Tagovi: Immofinanz, retail park u Italiji, Parco Fiore, San Fiore
PROČITAJ I OVO
Cijene nekretnina porasle najsnažnije u posljednja dva desetljeća
RAST
Cijene nekretnina porasle najsnažnije u posljednja dva desetljeća
ZAGREB - Nekretnine u razvijenim državama su 10 posto precijenjene u odnosu na dugoročni prosjek što je najveća ekspanzija u 120 godina.
IFC: Kupovina zelenih obveznica za zelene zgrade u Srbiji i Rumuniji
OBVEZNICE
IFC: Kupovina zelenih obveznica za zelene zgrade u Srbiji i Rumuniji
BEOGRAD – Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupe Svetske banke, pridružila se inicijativi kupovine zelenih obveznica koje će omogućiti izgradnju sertifikovanih zelenih industrijskih i logističkih zgrada u Srbiji i Rumuniji.
Rijeka postala hit na tržištu nekretnina, dolaze i kupci iz dijaspore
U FOKUSU
Rijeka postala hit na tržištu nekretnina, dolaze i kupci iz dijaspore
RIJEKA - Osim dijaspore, sve više stranaca kupuje nekretnine ovdje, i to ne samo u Opatiji, Krku, Crikvenici itd. nego je i u Rijeci sve više stranaca koji ulažu.
Allianz platio rekordnih 1,4 milijarde eura za neboder koji se gradi u Frankfurtu
REKORDI
Allianz platio rekordnih 1,4 milijarde eura za neboder koji se gradi u Frankfurtu
FRANKFURT - Njemački osiguravatelj Allianz kupio je nedovršeni neboder visok 233 metra u Frankfurtu za 1,4 milijarde eura, što predstavlja njemački rekord, prenosi dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Poslovne nekretnine: Uredskih prostora previše, logističkih premalo
TRENDOVI
Poslovne nekretnine: Uredskih prostora previše, logističkih premalo
ZAGREB - Nakon višegodišnje ekspanzije, lani se u Hrvatskoj za petinu smanjio broj prodanih poslovnih nekretnina te je pao ispod 2000.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE