GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz preuzima još jedan retail park u Italiji

Immofinanz preuzima još jedan retail park u Italiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2022 / 12:30
Autor: SEEbiz
BEČ - Austrijska kompanija IMMOFINANZ potvrđuje svoju vodeću ulogu najvećeg evropskog operatera retail parkova, kao deo strategije rasta.

Broj STOP SHOP-ova biće povećan za oko 40% na 140 lokacija do 2024. godine na osnovu selektivnih akvizicija i novih otvaranja. Kompanija će se takođe fokusirati na tržište Italije, gde će do 2024. godine biti otvoreno deset novih STOP SHOP retail  parkova. Kupovinom retail parka u italijanskom gradu Udine, IMMOFINANZ sada preuzima još jedan važan korak u razvoju italijanskog tržišta rasta.

Nakon uspešnog ulaska na tržište u drugoj polovini 2021. godine, IMMOFINANZ je kupio još jedan visokokvalitetni retail park na severoistoku Italije od privatne investicione kompanije sa sedištem u Londonu. Retail park Terminal Nord u Udinama obuhvata prostor za iznajmljivanje od oko 33.000 kvadratnih metara sa ukupno 36 prodavnica, što ga čini najvećim ritejl parkom u STOP SHOP portfoliju. Očekivani godišnji prihod od zakupa iznosi oko 5,6 miliona evra.

„Naši STOP SHOP-ovi su optimalna kombinacija lokalne ponude, prijatnog iskustva kupovine i životnog stila. Tokom pandemije virusa COVID-19 pokazali su se otpornim na krize i podjednako su popularni među zakupcima i potrošačima. Stoga je ovo pravo vreme da razvijamo tržište na ovoj ubedljivoj i uspešnoj platformi. Italijansko tržište, jedno od najvećih u Evropi, nudi veliki potencijal za to“, ističe Dietmar Reindl, član Izvršnog odbora IMMOFINANZ-a.

Budući STOP SHOP Udine je lako dostupan u regiji Friuli Venezia Giulia. Nalazi se na glavnom putu koji vodi ka centru Udina, a takođe je lako dostupan javnim prevozom. Lokacija obuhvata oko 300.000 ljudi na udaljenosti od 30 minuta vožnje.

Retail park je otvoren 2008. godine i impresionira svojim širokim spektrom domaćih i internacionalnih zakupaca. Hipermarket Carrefour, koji čini 30% prostora za iznajmljivanje, glavni je zakupac iz prehrambenog sektora. Zakupci kao što su Decathlon ili Euronics takođe su se pokazali kao izuzetno popularni i privukli su skoro 1,6 miliona posetilaca od januara do oktobra 2021. godine. Među ostalim zakupcima su Burger King, Douglas i Takko, kao i italijanski brendovi Globo (moda) i Dondi Salotti (nameštaj).

Tagovi: Immofinanz, Carrefour, Burger King, Terminal Nord, Decathlon
PROČITAJ I OVO
Bivši vlasnik Pemo Marketa preuzeo kompleks Radeljević
DUBROVNIK
Bivši vlasnik Pemo Marketa preuzeo kompleks Radeljević
DUBROVNIK - Kao rezultat promjene vlasnika dubrovačkog kompleksa "Radeljević", gradska tvrtka "Sanitat" mogla bi već za mjesec dana ostati bez 153 parkirna mjesta koje su uredili i koristili u zoni bivše tvornice ulja.
Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
SHOPPING
Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
OPRTALJ - Poznati hrvatski dizajner Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, kupio je zgradu u Oprtlju gdje se do 2020. nalazio tekstilni pogon tvrtke Era koja je u međuvremenu ugašena.
Rast građevinskih radova u Srbiji
RADOVI
Rast građevinskih radova u Srbiji
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u drugom ovogodišnjem kvartalu porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 8,8 odsto u odnosu na isti lanjski kvartal, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
TRŽIŠNI TRENDOVI
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
LJUBLJANA - Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rasta, cijene nekretnina u Sloveniji nastavile su rasti u prvom tromjesečju, no sredinom godine, prema riječima brokera, ima naznaka zastoja trenda.
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
OBJAŠNJENJE
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
BEOGRAD – Cene nekretnina u Srbiji u poslednjih godinu dana su dosta porasle, pa cena kvadrata na periferiji Beograda sada dostiže i do 1.300 evra, dok cene novogradnje u centru grada idu do 3.500 evra po kvadratu, rekao je danas za Tanjug predsednik Upravnog odbora „Klaster nekretine“ Nenad Đorđević.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE