GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Immofinanz ulaže 250 milijuna eura u širenje u Hrvatskoj

Immofinanz ulaže 250 milijuna eura u širenje u Hrvatskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2021 / 11:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Immofinanz nastavlja širenje svog uspješnog STOP SHOP brenda maloprodajnih parkova u Jadranskoj regiji, ovoga puta s fokusom na Hrvatsku, u skladu s korporativnom strategijom.

Prema planovima, u sljedećih tri do pet godina predviđen je rast broja STOP SHOP-ova u Hrvatskoj te će se tako s trenutačnih četiri proširiti na više od 20 lokacija, a završetak već započete izgradnje i proširenje postojećih STOP SHOP-ova predviđeno je u prvoj polovici 2022. godine. Ova investicija vrijedna je oko 250 milijuna eura, a STOP SHOP-ovi će se graditi u suradnji s hrvatskim tvrtkama. U planu je otvaranje i do 5.000 radnih mjesta za lokalno stanovništvo.

Detaljne analize tržišta i lokacija sugerirale su da postoji velika potražnja od strane lokalnog stanovništva za decentraliziranim, lokalnim dobavljačima. Takav zaključak doveo je do odluke da se osiguraju 22 lokacije u hrvatskim gradovima srednje veličine, u kojima bi razvijali STOP SHOP maloprodajne parkove.

„Uz snažan povratak trendu ekonomskog rasta, ali i porastu raspoloživog dohotka i povjerenja potrošača, Hrvatska se nameće kao obećavajuće tržište. U Hrvatsku investiramo već duži niz godina, a jedna od posljednjih investicija je i ulazak na tržište s našim maloprodajnim parkovima STOP SHOP 2018. godine. Na taj korak odlučili smo se zbog povratnih informacija koje smo dobivali od lokalnih zajednica, ali i naših zakupnika koji su se htjeli proširiti na hrvatsko tržište, a kojima je STOP SHOP format izrazito prikladan. To možemo zahvaliti veličini gradova i potražnji stanovništva za nabavom best value for money potrepština u ugodnom ambijentu“, komentirao je Dietmar Reindl, COO tvrtke IMMOFINANZ.

Tvrtka IMMOFINANZ se godinama oslanjala na isplativu formu maloprodajnih parkova otpornu na krizu, sa solidnim povratom te je vrlo rano prepoznala potencijal takvih investicija. „Pomno procjenjujemo nove lokacije i iskorištavamo raspoložive tržišne kapacitete. Uz to, pandemija nam je jasno dala do znanja da su maloprodajni parkovi u kojima možete kupiti svakodnevne potrepštine, koji imaju vrlo dobru prometnu povezanost ali i raznoliku mješavinu zakupnika, jasni pobjednik i da su izrazito traženi od strane zakupnika i kupaca“, dodao je Reindl.
Nove građevinske lokacije akvizirane su putem uspješne suradnje s tvrtkom ENS d.o.o. Maloprodajni parkovi koji će se graditi na ovim lokacijama imat će više od 190.000 četvornih metara prostora za najam.

Krajem rujna 2021. godine, četiri hrvatska STOP SHOP-a u Valpovu, Osijeku, Ludbregu i Našicama ukupne površine 21,000 m2 bili su u potpunosti iznajmljeni. Maloprodajni park u Ludbregu proširit će se za otprilike 3,000 metara kvadratnih te će taj prostor, zajedno s novim maloprodajnim parkom veličine cca. 7,000 m2 u Kaštelima, biti otvoren u prvoj polovici 2022. godine.

Izgradnja i rad naših STOP SHOP-ova temelji se na visokim ESG standardima. Ukupno 150,000 m2 fotonaponske opreme bit će ugrađeno na lokacijama čime će se uvelike povećati vlastita proizvodnja obnovljive energije u skladu s našom novom Net Zero Emission strategijom nulte stope štetnih emisija. U nastojanju poticanja elektro-mobilnosti u gradovima, u sklopu STOP SHOP lokacija, bit će omogućene opsežne stanice za punjenje električnih vozila. Uređenje zelenih područja koja okružuju maloprodajne parkove bit će usredotočeno na biološku raznolikost te će odražavati trenutne pilot projekte za iskorištavanje servisne vode i stvaranje urbanih šuma.

STOP SHOP je IMMOFINANZ-ova europska robna marka maloprodajnih parkova. Dopadljivi i praktični lokalni dobavljači STOP SHOP-a nalaze se u područjima od otprilike 30.000 do 150.000 stanovnika i nude široku paletu svakodnevnih proizvoda s dobrim omjerom cijene i kvalitete. S učinkovitim prometnim vezama i velikim parkiralištem, ovi maloprodajni parkovi koncentriraju se na cjenovno svjesne "pametne kupce" koji cijene laku dostupnost. STOP SHOP-ovi koji su trenutno u portfelju imali su stopu popunjenosti od 99,0% i povrat od 8,1% na temelju zakupnine po fakturi od 30. rujna 2021.
IMMOFINANZ-ov STOP SHOP portfelj uključuje 99 maloprodajnih parkova (stalna ulaganja) s približno 750.000 m2 maloprodajnog prostora u deset zemalja: Slovačkoj (16 STOP SHOP-ova), Sloveniji (14), Mađarskoj (14), Srbiji (14), Austriji (13), Češka (12), Poljska (10), Hrvatska (4), Italija (1) i Rumunjska (1).

Tagovi: Immofinanz, STOP SHOP, Dietmar Reindl
PROČITAJ I OVO
Bivši vlasnik Pemo Marketa preuzeo kompleks Radeljević
DUBROVNIK
Bivši vlasnik Pemo Marketa preuzeo kompleks Radeljević
DUBROVNIK - Kao rezultat promjene vlasnika dubrovačkog kompleksa "Radeljević", gradska tvrtka "Sanitat" mogla bi već za mjesec dana ostati bez 153 parkirna mjesta koje su uredili i koristili u zoni bivše tvornice ulja.
Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
SHOPPING
Bruketa kupio zgradu tekstilnog pogona Era u Oprtlju
OPRTALJ - Poznati hrvatski dizajner Davor Bruketa, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, kupio je zgradu u Oprtlju gdje se do 2020. nalazio tekstilni pogon tvrtke Era koja je u međuvremenu ugašena.
Rast građevinskih radova u Srbiji
RADOVI
Rast građevinskih radova u Srbiji
BEOGRAD – Vrednost građevinskih radova izvedenih u Srbiji u drugom ovogodišnjem kvartalu porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 8,8 odsto u odnosu na isti lanjski kvartal, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
TRŽIŠNI TRENDOVI
Slovenija: Cijene nekretnina i dalje rastu, ali je intenzitet usporen
LJUBLJANA - Nakon prošlogodišnjeg rekordnog rasta, cijene nekretnina u Sloveniji nastavile su rasti u prvom tromjesečju, no sredinom godine, prema riječima brokera, ima naznaka zastoja trenda.
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
OBJAŠNJENJE
Stručnjak objasnio šta stoji iza snažnog rasta cena nekretnina u Srbiji
BEOGRAD – Cene nekretnina u Srbiji u poslednjih godinu dana su dosta porasle, pa cena kvadrata na periferiji Beograda sada dostiže i do 1.300 evra, dok cene novogradnje u centru grada idu do 3.500 evra po kvadratu, rekao je danas za Tanjug predsednik Upravnog odbora „Klaster nekretine“ Nenad Đorđević.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE