GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net

Indomio stječe većinski udjel u oglasniku Nepremicnine.net
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 21:33
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Indomio, brend prisutan na tržištu nekretnina u dvanaest zemalja južne Europe, danas najavljuje stjecanje 60% udjela u tvrtki koja upravlja oglasnikom za nekretnine Nepremicnine.net, liderom u Sloveniji, jačajući time svoju prisutnost u južnoj Europi.

Nepremicnine.net, osnovali su Primož Jazbec i Aleš Ravnikar 1999. godine i postao je vodeći oglasnik za nekretnine, kao i jedan od najposjećenijih sajtova u Sloveniji. S oko 32.000 oglasa koje je objavilo više od 500 agencija i građevinskih tvrtki i preko 800.000 jedinstvenih posjetitelja mjesečno, grupa uključuje i druge web stranice specijalizirane za nekretnine, poput Novogradnje.si.

Preuzimanjem Nepremicnine.net jača se južnoeuropska prisutnost međunarodne grupe Indomio, koja također uključuje Immobiliare.it i Spitogatos.gr, lidere u Italiji i Grčkoj.

Indomio brzo raste u posljednje dvije godine u Španjolskoj, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Albaniji, Malti i Bugarskoj, pružajući integriranu platformu za nekretnine koja povezuje ponudu i potražnju na lokalnim tržištima i među zemljama. Ovo nije prva međunarodna akvizicija grupe, jer je 2019. godine preuzela Srbija-nekretnine.org, ojačavši svoj položaj na srpskom tržištu i napredujući dalje, šireći se na druga područja.

Primož Jazbec, suosnivač i izvršni direktor Nepremicnine.net, kaže:

- Indomio grupa za nas predstavlja stratešku priliku jer nam pruža ključnu tehnološku stručnost za razvoj našeg poslovanja. To također osigurava dugoročni rast kao rezultat snažnijeg pozicioniranja u pograničnim područjima kao što su Hrvatska i Italija.

Posljednjih godina tehnološke platforme povezane s nekretninama i tvrtke koje posluju sa big-data na tržištu nekretnina privlače sve više pozornosti i ulaganja, stvarajući fenomen identificiran pojmom: proptech. Kako bi se maksimalizirale koristi od ovih ulaganja u tehnologiju - gdje je primarni cilj stvoriti najbolje iskustvo pretraživanja kupnje i najma pružanjem najboljih alata za agente za promet nekretninama I investitore - agregacija oglasnika za nekretnine sve je češća.

- Prije dvije godine pokrenuli smo Indomio u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni - kaže Dimitris Melachroinos, suosnivač i izvršni direktor Spitogatos.gr, vodećeg oglasnika grupe Indomio u Grčkoj - s ciljem da ponudimo brend koji je lako prepoznatljiv u svim tim zemljama, zahvaljujući zajedničkoj tehnologiji. Suradnja s timom Nepremicnine.net omogućit će nam da svim našim korisnicima pružimo pristup najboljoj ponudi nekretnina u Sloveniji ».

- Primoža i Aleša poznajemo nekoliko godina - kaže Silvio Pagliani, suosnivač Immobiliare.it - i uzbuđeni smo što ćemo početi raditi s njima. Ova suradnja omogućuje nam da nastavimo graditi vodeću platformu za promet nekretninama u nekoliko zemalja na jugu Europe »

Tagovi: Indomio, Nepremicnine.net, Immobiliare.it, Spitogatos.gr, Primož Jazbec, Aleš Ravnikar
PROČITAJ I OVO
Čak 85 posto hrvatskih kućanstava ima u vlasništvu kuću ili stan u kojoj žive
VIŠE NEGO U EU
Čak 85 posto hrvatskih kućanstava ima u vlasništvu kuću ili stan u kojoj žive
ZAGREB - Prosječna vrijednost neto imovine kućanstava u Hrvatskoj iznosi 107 tisuća eura, a 85 posto kućanstava ima u vlasništvu kuću ili stan u kojoj žive, što je znatno više nego u drugim članicama Europske unije, pokazuje analiza stručnjakinje Instituta za javne financije Marine Kunovac.
Evo kako da kupite stan bez novca za učešće
KUPOVINA STANA
Evo kako da kupite stan bez novca za učešće
BEOGRAD - Podizanje kredita je u većini slučajeva sastavni deo kupovine stana u našoj zemlji. Nakon odluke o potencijalnoj kupovini stana i dizanju kredita dolazi i najteža faza – učešće, pa osobe koje ne mogu da obezbede početni kapital odustaju od kupovine nekretnine.
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u kolovozu bio je 3,4 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na srpanj manji je za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
PLANOVI
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
SPLIT - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je u utorak na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom da će se desetak nekretnina u toj županiji koje su u vlasništvu države dati jedinicama lokalne samouprave u njihovo vlasništvo.
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
KREDITI
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
ZAGREB - Završen je peti po redu krug prijava za subvencionirane stambene kredite na koji je zaprimljeno najviše zahtjeva do sad, njih 4651. Do sada je uz subvencije preko 13 000 mladih obitelji osiguralo sebi dom a u tim je obiteljima rođeno više od 2000 djece, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE