GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a

Jadranska obala i Hrvatska u središtu su nove djelatnosti CBRE-a
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 16:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - CBRE South Eastern Europe (CBRE SEE), vodeća regionalna konzultantska tvrtka za komercijalne nekretnine, pokrenula je novu liniju poslovanja posvećenu kapitalnim ulaganjima u sektoru turističkih nekretnina.

Nakon proširenja u vidu otvaranja ureda u Zagrebu, Sofiji i Ljubljani, ovo je prvi put od uspostave direktnog ureda za regiju jugoistočne Europe, da tvrtka kreće u novi segment poslovanja.

„CBRE SEE pruža cijeli niz konzultantskih usluga u vezi s nekretninama, a naš tim za kapitalna ulaganja već je dokazao svoje sposobnosti i stručnost u raznim transakcijama unutar sektora turističkih nekretnina. Odluka o otvaranju nove djelatnosti jasan je pokazatelj razvijenosti i mogućnosti ovog segmenta tržišta nekretnina u našoj regiji“, objašnjava Boško Tomašević, generalni direktor CBRE SEE.

Uz poznavanje lokalnog poslovnog okruženja, u kombinaciji s iskustvom i resursima globalne CBRE mreže, ovo će proširenje pridonijeti značajnom rastu ovog segmenta tržišta nekretnina.

„Nova linija poslovanja omogućit će nam jačanje usluga namijenjenih ulaganjima u sektor turističkih nekretnina, a naš fokus ostaje na promociji regije stranim korporacijama i fondovima, kako bi se trend izravnih stranih ulaganja nastavio i u narednom razdoblju", naglašava Uroš Grujić, direktor Odjela kapitalnih ulaganja u CBRE SEE.

Novi odjel vodit će Zoran Danilović, direktor suradnik u CBRE SEE, koji ima višegodišnje savjetodavno iskustvo u području kapitalnih investicija u cijeloj regiji jugoistočne Europe. Unutar CBRE-a, Zoran ima ključnu ulogu u usmjeravanju novog kapitala i širenju polja ulaganja za investitore.

„Zahvaljujući integriranoj platformi specijaliziranih usluga za ovaj segment, strateškom usmjerenju, operativnim savjetima i globalnoj mreži, nova poslovna linija CBRE SEE pružit će našim klijentima mogućnost da maksimalno iskoriste svoja ulaganja“, napominje Zoran Danilović.

„Iako je naš fokus na svih osam zemalja u kojima poslujemo, poseban potencijal za daljnji razvoj i interes investitora za ulaganje u sektor turizma odnosi se na cijelu obalu Jadrana, s posebnim fokusom na hrvatsko tržište koje je značajno napredovalo posljednjih godina u smislu povećanja broja turista i izgradnje novih smještajnih kapaciteta. Osluškujući zahtjeve tržišta, unutar novoosnovanog odjela za kapitalne investicije u sektoru turističkih nekretnina formiran je lokalni tim unutar ureda CBRE SEE u Zagrebu”, naglašava Danilović.

O kapitalnim projektima u hrvatskom turističkom sektoru u nadolazećim godinama i daljnjem razvoju ovog tržišnog segmenta Zoran Danilović govorit će na nadolazećoj konferenciji „tREnd 2023-2027“, koja će se održati u Zagrebu 30. studenog 2022. godine u hotelu Esplanade.

Tagovi: Jadranska obala, CBRE SEE, Zoran Danilović, Boško Tomašević, tržište nekretnina, Uroš Grujić
PROČITAJ I OVO
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
LUKSUZ
Modrić kupio luksuzni penthouse u centru Zagreba
ZAGREB - Veznjak Reala i kapetan naše reprezentacije kupio je stan na vrhu novoizgrađene zgrade na kraju Tkalčićeve ulice, gdje su nekad bile potleušice.
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE