GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju

Jakovčić kupio zgradu stare zadruge u Završju
SHOPPING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 15:14
Autor: SEEbiz
PULA - Bivši istarski župan i sadašnji županijski vijećnik, a ujedno i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovičić, jučer je potvrdio neslužbene informacije o njegovoj novoj nekretninskoj akviziciji.

Naime, Jakovičić je od Općine Grožnjan putem javnog natječaja kupio jednu ruševnu zgradu koja se kolokvijalno naziva "stara zadruga" u istarskom Završju, zaseoku između Grožnjana i Motovuna, piše Glas Istre.

"Nekad je to bila štala, koja je doduše kratko trajala jer je sustav zadrugarstva brzo propao. Ostali su samo obrasli zidovi koji su meni bili jako zanimljivi. Ponudio sam cijenu veću od one koja je bila objavljena na natječaju i platio 155.555,55 kuna. Taj je dio prema prostornom planu namijenjen muzejskoj djelatnosti, pa sam tako odlučio napraviti prvi istarski muzej vina. Uz to, bit će određenih stvari koje su vezane za mog oca koji je bio inženjer vinogradarstva, pa će dio muzeja biti posvećen i njemu. Radi se o dvije građevinske parcele, jednoj većoj i jednoj manjoj, koja je ustvari bivša stanica Parenzane", najavljuje Jakovčić, i dodaje da će za potrebe muzeja pronaći i nešto u spomen na tu staru prugu koja je povezivala Poreč i Trst.

"Bit će to osobni hommage mom ocu Boži. Ipak, najveći dio će biti posvećen svemu onome što je Istra uspjela u posljednjih 30-ak godina napraviti u vinarstvu. Neću zaboraviti ni na povijest iz doba Grčke, uvale Kalavojne čiji naziv na grčkom znači "dobro vino", pa sve do vremena Rimljana i Venecije. Naročito je bitno vrijeme Austrije, osnivanje instituta u Poreču i svega ostalog što nam je to carstvo dalo. Polako ćemo doći i do jugoslavenskih agrokombinata do dana današnjeg i vrhunskih istarskih vinara. Sve će to biti prikazano kao vinarsko-vinogradarska baština Istre", kaže nam Jakovčić, koji je nedavno, nakon prodaje sela Sveti Juraj, kupio stan u Poreču od jednog našeg umirovljenog urednika i novinara.

Tagovi: Ivan Jakovčić, Završje
PROČITAJ I OVO
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
PROTIVLJENJE
HPK i HUP protiv novog zakona o poljoprivrednom zemljištu
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska poljoprivredna komora traže da se hitno izvan snage stavi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a HPK je u međuvremenu pokrenuo i ocjenu ustavnosti zakona i zatražio sastanak s premijerom Plenkovićem.
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
PAD
Neočekivano pala prodaja novih stanova i kuća u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja novih kuća i stanova u Sjedinjenim Državama pala je 0,3 posto na mjesečnoj razini na 662.000 jedinica na godišnjoj razini, objavilo je Ministarstvo trgovine.
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
STANOVI
U Zagrebu se cijena najma stana izjednačila s onom u Dubaiju
ZAGREB - U Hrvatskoj je trenutačno u ponudi oko 8 tisuća stanova za najam, od toga ih je više od tri tisuće u Zagrebu. Potražnja je velika, ponuda sve lošija, a cijene najma, već smo spomenuli - neprekidno rastu.
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
AKVIZICIJE
Medi-lab kupio nekretnine Jadran tvornice čarapa
ZAGREB - Tvrtka Medi-lab u vlasništvu Marka Džepine kupila je nekretninu Jadran tvornice čarapa u Resniku površine nešto manje od 1,5 hektara na javnoj dražbi održanoj 5. ožujka, a potom je Općinski građanski sud u Zagrebu zaključio da se ta nekretnina kupcu preda u posjed.
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
PRODAJA
Hotel Jugoslavija prodan za 27 milijuna eura
BEOGRAD - Hotel Jugoslavija prodan je u petak na dražbi po početnoj cijeni od 3.176.997.271 dinar, što je nešto više od 27 milijuna eura. Kupac je MV Investment u vlasništvu Millennium tima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE