GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako vlasnici nekretnina na moru privlače turiste i uvećavaju profit?

Kako vlasnici nekretnina na moru privlače turiste i uvećavaju profit?
PRIVLAČENJE GOSTIJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2024 / 17:34
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - U primorskim mjestima se stalno prave novi apartmani i ponuda je iz dana u dan sve veća.

Zbog toga se vlasnici ovih nekretnina moraju snalaziti i na svaki način pokušavaju da privuku nove turiste i uvećaju svoj profit. U nastavku teksta vam otkrivamo na koji sve način vlasnici nekretnina na moru privlače turiste.

Ulažu u izgled apartmana

Vlasnici nekretnina na moru su svjesni da je izgled apartmana ključan faktor koji privlači turiste i omogućava im da ostvare veći profit. Upravo zato, oni ulažu mnogo truda i resursa u unapređenje izgleda svojih apartmana, kako bi stvorili nezaboravno iskustvo za goste. Cijene nekretnina u Hrvatskoj i Crnoj Gori su u stalnom porastu, a čak su za 40 posto veće u odnosu na prethodnu godinu.

Jedan od prvih koraka koje vlasnici jeftinijih ili starijih nekretnina preduzimaju jeste postavljanje kliznih staklenih vrata. Ukoliko i vi želite da ugradite klizno pokretna stakla cijena je odgovarajuća kvalitetu i benefitima koje će vam donijeti, jer će u potpunosti unaprijediti izgled prostora.

Ova vrsta vrata omogućava gostima da uživaju u spektakularnom pogledu na more, čak i iz samog apartmana. Ova jedinstvena karakteristika pruža osjećaj prostranosti i povezanosti sa prirodom, što turistima pruža dodatnu vrijednost i nezaboravno iskustvo.

Pored vrata, vlasnici nekretnina biraju udoban i lijep namještaj koji će upotpuniti ambijent apartmana. Kvalitetan nameštaj pruža gostima osjećaj udobnosti i luksuza, što je ključno za stvaranje prijatne atmosfere. Oni biraju komade koji su estetski privlačni i funkcionalni, kako bi gostima omogućili da se osjećaju kao kod kuće.

Još jedan popularan dodatak koji vlasnici nekretnina često koriste jest hidromasažna kada na terasi. Ova dodatna pogodnost omogućava gostima da se potpuno opuste i uživaju u predivnom pogledu dok se kupaju. Hidromasažna kada pruža dodatnu dozu luksuza i relaksacije, što će privući turiste koji žele da se potpuno opuste i uživaju u svom odmoru.

Svi ovi elementi unapređenja izgleda apartmana imaju za cilj da privuku turiste i omoguće vlasnicima nekretnina da ostvare veći profit. Kada apartman izgleda atraktivno i pruža dodatne pogodnosti, turisti su spremni da plate više za smještaj. Ovo povećava prihode vlasnika nekretnina i omogućava im da ostvare veću zaradu.

Važno je napomenuti da vlasnici nekretnina na moru ne samo da ulažu u unapređenje izgleda apartmana, već i u održavanje i čišćenje. Redovno održavanje apartmana i čišćenje prostora doprinose visokom nivou usluge. Gosti cijene čist i uredan prostor, što će ih podstaknuti da se ponovo vrate i preporuče smještaj drugima.

Pružaju dodatne popuste i usluge

Da bi privukli veći broj turista, mnogi vlasnici nekretnina ostvaruju saradnju sa lokalnim restoranima i prodavaonicama kako bi ponudili posebne popuste i pogodnosti svojim gostima.

Ova suradnja koristi i vlasnicima nekretnina i lokalnoj zajednici. Kada vlasnici nekretnina promoviraju lokalne poduzetnike, oni ne samo da privlače turiste, već i podržavaju lokalnu ekonomiju. Ovi popusti i pogodnosti mogu biti u vidu besplatnih obroka u restoranima, popusta na kupovinu u lokalnim prodavaonicama ili čak povoljnih tura ili aktivnosti koje su organizirane u suradnji s lokalnim poduzetnicima.

Osim toga, vlasnici često nude dodatne usluge kako bi privukli turiste. Jedna od popularnih dodatnih usluga je masaža i spa tretmani. Gosti koji dolaze na odmor žele se opustiti i uživati u svom boravku, pa im mogućnost da se prepuste masaži ili drugim spa tretmanima pruža dodatnu vrijednost. Ovi dodatni sadržaji mogu biti dostupni u samom smještaju ili u saradnji sa lokalnim spa centrima.

Ova dodatna usluga ne samo da privlači goste, već i omogućava vlasnicima nekretnina da ostvare dodatnu zaradu. Gosti su spremni izdvojiti više novca za smještaj koji nudi ovakve dodatne usluge, jer žele da se opuste i uživaju u svom odmoru. Vlasnici nekretnina mogu iskoristiti ovu priliku da povećaju svoj profit i stvore lojalnost kod gostiju.

Kada vlasnici pruže dodatne popuste i usluge, oni stvaraju pozitivno iskustvo za svoje goste. Također, ova praksa pomaže u promovisanju lokalne zajednice i privlačenju novih turista koji žele da iskuse sve što destinacija ima da ponudi.

S obzirom na to da su cijene luksuznih apartmana izuzetno visoke, vlasnici manje atraktivnih nekretnina moraju da se snalaze i privlače turiste na drugi način, a ovo je jedan od njih. Na primjer, cijene nekretnina u Budvi kreću se minimalno od 100.000 eura i idu na gore, u ovisnosti od veličine i lokacije određene nekretnine. Neki stanova idu čak i do 500.000 eura, pa je potrebno parirati tom luksuzu.

Kreiraju zanimljive promocije na društvenim mrežama

Vlasnici nekretnina na moru sve više koriste društvene mreže kao sredstvo za promociju svojih apartmana i vila. Oni su prepoznali da su društvene mreže odličan način da dosegnu do velikog broj potencijalnih gostiju i povećaju svoj profit sa malo ulaganja.

Za razliko od vlasnika izuzetno luksuznih apartmana koji ulažu veliki novac u marketing, mnogi koriste društvene mreže kao vrlo jeftinu zamjenu. Cijene nekretnina posljednjih godina su izuzetno visoke, pa na primjer za kupovinu stana u Puli, minimalna svotu koju treba da izdvojite se kreće između 100.000 i 150.000 eura.

U Puli možete pronaći stan od 43 metra kvadratna koji košta 150.000 eura. Nešto veći stan na istoj lokaciji koji ima 59 metara kvadratnih košta 220.000 eura, dok za vile treba da izdvojite više od 600.000 eura. Iako je potražnja za stanovima na moru velika, baš kao i raspon cijena, nekada je vlasnicima teško pronaći kupce. Tada društvene mreže stupaju na scenu.

Jedna od najpopularnijih platformi za oglašavanje nekretnina poslednjih godina je Instagram. Vlasnici mogu objavljivati prelijepe slike svojih apartmana, plaža, bazena i drugih atrakcija koje će privući pažnju korisnika ove društvene mreže. Također, mogu koristiti Instagram priče da pokažu svakodnevni život i doživljaj boravka u njihovim apartmanima.

TikTok je takođe odlična platforma za ovu vrstu promocije. Vlasnici mogu snimiti kratke i zanimljive video zapise koji prikazuju atrakcije u blizini njihovih apartmana, kao i aktivnosti u kojima gosti mogu uživati tokom boravka. Ovi video zapisi mogu biti veoma privlačni i mogu da podstaknu potencijalne goste da dođu baš kod njih.

Facebook takođe pruža odlične mogućnosti za promociju. Vlasnici mogu kreirati Facebook stranicu za svoje apartmane i redovno objavljivati slike, video zapise i informacije o ponudama. Također, mogu koristiti Facebook oglase da ciljaju specifičnu publiku koja bi bila zainteresovana za njihove apartmane.

Korištenje društvenih mreža za promociju nije samo o postavljanju slika i video zapisa. Vlasnici takođe mogu koristiti različite marketinške tehnike da privuku pažnju potencijalnih gostiju. Na primjer, mogu ponuditi posebne popuste ili promotivne pakete za rezervacije putem društvenih mreža.

Ovo su samo neke od stvari koje pametni vlasnici nekretnina koriste da bi privukli turiste. Ukoliko imate apartmane, iskoristite ove trikove i povećajte svoj prihod.

Tagovi: nekretnine, apartmani, turizam, nekretnine, pula, budva, istra, facebook, instagram, tiktok
PROČITAJ I OVO
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BLAGI RAST
Njemačka građevinska industrija malo se pokrenula u veljači
BERLIN - Njemačka građevinska industrija u teškim uvjetima primila je i izvršila više narudžbi u veljači nego prethodnog mjeseca, objavio je u četvrtak Savezni ured za statistiku.
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE