GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kerumova supruga kupila Kerumovo građevinsko zemljište za desetinu vrijednosti

Kerumova supruga kupila Kerumovo građevinsko zemljište za desetinu vrijednosti
BIZARNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 10:57
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Trgovački sud u Splitu donio je rješenje kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosuđuje njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je uslijedila nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila splitskom Trgovačkom sudu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od preko 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Sud će u rješenju o dosudi nekretnine odrediti da se nakon pravomoćnosti i nakon što Fani Kerum položi kupovninu, u zemljišnu knjigu u njezinu korist upiše pravo vlasništva te da se brišu prava i tereti na nekretnini koji prestaju njezinom prodajom. Zaključno, brisat će se prava vlasništva Kerum d.o.o-a i upisati Fani Kerum koja je na javnoj dražbi održanoj 25. siječnja ponudila "najviši iznos valjane ponude".

Osim najnovije prodaje zemljišta u Lori, stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u siječnju je izvijestila i da su na javnoj dražbi prodana dva od četiri oglašena spremišta te tvrtke u Zadru, a najavila je i oglašavanje prodaje zemljišta u Starom Gradu na Hvaru te nastavak prodaje zemljišta i nekretnina u Drnišu.

Tagovi: kerum, fani kerum, željko kerum
PROČITAJ I OVO
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
POSLJEDICE
Budva: Cijene nekretnina u padu zbog egzodusa Ukrajinaca
BUDVA - Broj ukrajinskih državljana se prepolovio u Budvi, što utiče na tržište nekretnina i turizam, piše Pobjeda.
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
GRAĐEVINA
Snažan rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova u 2023.
ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih prošle je godine bila 31,3 posto veća nego 2022., dok je u četvrtom tromjesečju lani bila za 32,1 posto u odnosu na zadnje tromjesečje 2022., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
INVESTICIJE
Započinje izgradnja retail parka Supernova Jastrebarsko
ZAGREB – Supernova Grupa najavila je početak izgradnje svog 17. trgovačkog centra u Hrvatskoj, Supernova Jastrebarsko. Novi trgovački centar, točnije retail park, nalazit će se u jugozapadnom dijelu grada Jastrebarskog, na raskrižju ulica Većeslava Holjevca i Nikole Tesle, s lakim pristupom centru grada i autocesti.
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ANALITIČARI
Šonje: Nema prostora za osjetniji pad cijena nekretnina
ZAGREB - Dok god hrvatsko gospodarstvo i realne plaće građana rastu, ne može se očekivati neka znatnija korekcija odnosno pad cijena nekretnina, izjavio je u srijedu direktor Arhivanalitike Velimir Šonje na RE:D konferenciji.
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
POREZI
Novotny: Došlo je vrijeme za porez na nekretnine
ZAGREB - Ekonomski analitičar Damir Novotny komentirao je rast BDP-a, što to znači za rast ili pad cijena, inflaciju i za društvo u cijelosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE